Εύκολος, αυτόνομος ενεργειακός εφοδιασμός με το νέο μετατροπέα της SMA

 
106 SMA Sunny Island Εύκολος, αυτόνομος ενεργειακός εφοδιασμός με το νέο μετατροπέα της SMA

Εύκολος, αυτόνομος ενεργειακός εφοδιασμός με το νέο μετατροπέα της SMA

H SMA Solar Technology AG (SMA) παρουσιάζει στην αγορά το νέο μετατροπέα Sunny Island 6.0H/8.0H, για μη διασυνδεδεμένα συστήματα σε απομακρυσμένες περιοχές και συστήματα. Ο νέος μετατροπέας είναι εξαιρετικά ανθεκτικός, διαθέτοντας υψηλό επίπεδο προστασίας (πρότυπο ΙP54) και αντοχή σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο εύρος τιμών θερμοκρασίας. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ευέλικτος, καθώς επιτρέπει 99 πιθανές ρυθμίσεις συστήματος, εξασφαλίζοντας εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία. Συνδυάζοντας την αξιόπιστη τεχνολογία της SMA με την έξυπνη καινοτομία, ο νέος μετατροπέας Sunny Island 6.0H/8.0H είναι ένα πραγματικά αξιόπιστο και ολοκληρωμένο πακέτο για εγκαταστάσεις από 3 έως 300 kW.

Ο νέος μετατροπέας Sunny Island 6.0H/8.0H, είναι απλός στη χρήση και μπορεί να προσφέρει ενέργεια ισχύος 6 ή 8 kW για 30 λεπτά. «Η μέτρηση της ισχύος σε διαστήματα των 30 λεπτών – και όχι σε όρους ονομαστικής ισχύος – καθιστά το σχεδιασμό πιο απλό και πιο οικονομικό, καθώς η κατανάλωση ενέργειας συνήθως αυξομειώνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της ημέρας», αναφέρει ο Martin Rothert, Head of Product Management Off-Grid Solutions της SMA. «Η κορύφωση της ζήτησης οφείλεται σε μεγάλα ηλεκτρικά φορτία, όπως αυτά των φούρνων, των ψυγείων, των αντλιών νερού ή των κλιματιστικών, τα οποία διαρκώς απαιτούν επιπλέον ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό συνήθως δεν διαρκεί για περισσότερο από 30 λεπτά», συμπληρώνει.

Και οι δύο συσκευές – 6.0H ή 8.0H – λειτουργούν στα 48 Volt. Έχουν εύκολη συνδεσμολογία και δυνατότητα για 99 διαφορετικές ρυθμίσεις συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, η SMA προσφέρει απόλυτη ελευθερία και ακρίβεια στο σχεδιασμό της εγκατάστασης – τόσο για πολύ μικρά αυτόνομα συστήματα που ξεκινούν από τα 3 kW, όσο και για μεγάλα συστήματα, πολλαπλών συστοιχιών, ισχύος έως και 300 kW.

Έτοιμος για χρήση οπουδήποτε
Τα αυτόνομα συστήματα εγκαθίστανται συνήθως σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά η ηλεκτρική ενέργεια είναι απαραίτητη. «Για να γίνει η αξιόπιστη, αυτόνομη παροχή ενέργειας δυνατή, έχουμε αναπτύξει εξαιρετικά ανθεκτικές συσκευές, οι οποίες είναι εξίσου εύκολες στη χρήση», σημειώνει ο κύριος Rothert. Το νέο σύστημα λειτουργίας “OptiUse” απλοποιεί περαιτέρω την εγκατάσταση, τη θέση σε λειτουργία και την καθημερινή χρήση για σχεδιαστές, εγκαταστάτες και διαχειριστές φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Τα πιθανά σφάλματα κατά την εγκατάσταση επισημαίνονται αμέσως από το σύστημα, ενώ η θέση σε λειτουργία ολοκληρώνεται σε μερικά μόνο βήματα. Επιπλέον, η ρύθμιση και η λειτουργία ενός συστήματος πολλαπλών μονάδων Sunny Island, το οποίο αποκαλείται και τριφασική ομάδα (cluster), μπορεί να γίνει κεντρικά, με τη χρήση μιας κύριας συσκευής. Επίσης, χάρη στο υψηλό επίπεδο προστασίας IP54 και το σύστημα “OptiCool” της SMA, οι μονάδες Sunny Island μπορούν να εγκατασταθούν σχεδόν οπουδήποτε – στην έρημο, σε τροπικό δάσος, σε νησί, ή στον αρκτικό κύκλο. Η υγρασία, η σκόνη και οι ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας δεν αποτελούν πρόβλημα για το μετατροπέα Sunny Island.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.