Τριφασικός μετατροπέας ιδανικός για οικιακές εγκαταστάσεις ως 10 Kwp

 
sma tripower Τριφασικός μετατροπέας ιδανικός για οικιακές εγκαταστάσεις ως 10 Kwp

Τριφασικός μετατροπέας ιδανικός για οικιακές εγκαταστάσεις ως 10 Kwp

Με το νέο τριφασικό μετατροπέα Sunny Tripower της SMA σε κατηγορίες ισχύος από 5 kW έως 9 kW, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του κόστους εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στέγης και εξασφαλίζονται ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. Παράλληλα, χάρη στην ενσωματωμένη διεπαφή τηλεμετρίας Webconnect που συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του μετατροπέα, εξασφαλίζεται εύκολος και οικονομικός έλεγχος της λειτουργίας της οικιακής φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.

Υψηλή απόδοση με χαμηλό κόστος
Ο νέος μικρός μετατροπέας με μέγιστο βαθμό απόδοσής που αγγίζει το 98,1% και ευρωπαϊκό βαθμό απόδοσης που ανέρχεται στο 97,7%, παρουσιάζει μεγαλύτερη αποδοτικότητα από οποιονδήποτε φωτοβολταϊκό μετατροπέα της κατηγορίας του. Περισσότερη παραγόμενη ενέργεια (kWh) σημαίνει γρηγορότερη απόσβεση.

Οι συσκευές του Sunny Tripower ισχύος από 5 έως 9 kW είναι εξοπλισμένες με το σύστημα OptiTrac Global Peak για τη διαχείριση του φαινομένου της σκίασης που παρουσιάζεται συχνά σε οικιακές εγκαταστάσεις. Έτσι είναι σε θέση να εντοπίζουν το καθολικό βέλτιστο σημείο λειτουργίας (Global Maximum Power Point) ακόμη και σε μερικώς σκιασμένα φωτοβολταϊκά πλαίσια, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι απώλειες και να διασφαλίζεται η μέγιστη απόδοση.
Επιπρόσθετα διαθέτουν σύστημα OptiCool για την ενεργή διαχείριση θερμοκρασίας ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Οι δύο ξεχωριστοί χώροι στέγασης με ενεργό εξαερισμό για τα πηνία και οι ανεμιστήρες πολλαπλών ταχυτήτων σας εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση με ελάχιστο κόστος συντήρησης.

Ευελιξία – Optiflex
Ο σχεδιασμός με δύο ανεξάρτητες DC εισόδους (MPP Tracker) εκμηδενίζει τις απώλειες που μπορεί να προκύψουν λόγο διαφορετικών προσανατολισμών ή κλίσεων. Επιπρόσθετα επιτρέπει τον ακριβή, σε επίπεδο φωτοβολταϊκού πλαισίου, σχεδιασμό εγκατάστασης.
Πιο αναλυτικά παρέχονται οι παρακάτω δυνατότητες:

  • Συνδυασμός διαφορετικού αριθμού φωτοβολταϊκών πλαισίων ανά είσοδο μετατροπέα (MPPT)
  • Συνδυασμός διαφορετικού τύπου και κατασκευαστή φωτοβολταϊκών πλαισίων ανά είσοδο μετατροπέα (MPPT)
  • Συνδυασμός διαφορετικών κλίσεων ή προσανατολισμών στοιχειοσειρών ανά είσοδο μετατροπέα με στόχο τη μεγιστοποίηση της παραγωγής και τη μείωση του κόστους.

Παράλληλα το μεγάλο εύρος τάσης εισόδου 150V-1000V DC σας παρέχει μέγιστη ευελιξία σχεδιασμού ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες εγκατάστασης, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία μικρών και μεγάλων στοιχειοσειρών.

Καλύτερη επικοινωνία χωρίς κόστος
Πέρα από την ενσωματωμένη ασύρματη επικοινωνία Bluetooth που διαθέτει, ο νέος Sunny Tripower σας παρέχει δυνατότητα για απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση, διαχείριση και παρουσίαση φωτοβολταϊκών συστημάτων παγκοσμίως, με περισσότερα από 100.000 καταγεγραμμένα φωτοβολταϊκά συστήματα σε 165 χώρες. Η σύνδεση εξασφαλίζεται δωρεάν μέσω της διεπαφής Webconnect, που καθιστά δυνατή, μέσω απλής πρόσβασης στο διαδίκτυο, την online επιτήρηση και απεικόνιση των σημαντικότερων δεδομένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας με έως και τέσσερις μετατροπείς. Το Webconnect ενσωματώνεται στο βασικό εξοπλισμό του νέου «μικρού» Sunny Tripower και δεν απαιτεί κανένα ενδιάμεσο καταγραφέα δεδομένων (π.χ.WebBox). Παρέχεται διεπαφή Ethernet για απευθείας σύνδεση με καλώδιο δικτύου σε οποιοδήποτε ADSL ή 3G Router που διατίθεται στην αγορά. Το Webconnect ενεργοποιείται ιδιαίτερα εύκολα με λειτουργία Plug & Play. Πρόκειται για έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο επιτήρησης μιας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών με ελάχιστο κόστος επένδυσης.

Επιπλέον στο βασικό εξοπλισμό διατίθεται ρελέ πολλαπλών λειτουργιών ώστε σε περίπτωση βλάβης να ενεργοποιείται εξωτερικό σύστημα ειδοποίησης.

Ευκολία
Ο νέος Sunny Tripower προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην ηλεκτρική σύνδεσή του, χάρη στο ενιαίο σύστημα σύνδεσης SUNCLIX που δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών εργαλείων. Το μειωμένο βάρος (37 kg) και ο μικρός όγκος του νέου μετατροπέα σε συνδυασμό με τη νέα βάση στήριξης απλοποιούν περαιτέρω τη διαδικασία εγκατάστασης.
Επιπρόσθετα χάρη στη νέα τοπολογία σχεδιασμού, ο νέος τριφασικός μετατροπέας είναι συμβατός με οποιοδήποτε κοινό ρελέ διαρροής RCD 30 mA σε πίνακα AC.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.