Έκκληση ΣΤΕΑΤ για την επιτάχυνση των διαδικασιών για έργα ΕΣΠΑ

 
29 geld fot 330x248 Έκκληση ΣΤΕΑΤ για την επιτάχυνση των διαδικασιών για έργα ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία ζητεί την επιτάχυνση των διαδικασιών για την συμβασιοποίηση των έργων ΕΣΠΑ και τον παραμερισμό των εμποδίων, απέστειλε ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ).

Στην επιστολή, ο ΣΤΕΑΤ επισημαίνει ότι ειναι θετικές οι εξαγγελίες για δημοπράτηση και συμβασιοποίηση 81 δημοσίων έργων μέσα στους επόμενους μήνες, τονίζει ωστόσο οτι με δεδομένα τα γραφειοκρατικά προβλήματα ο στόχος αυτός κινδυνευει να μην επιτευχθεί.

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει την βαθιά ύφεση του κατασκευαστικού κλάδου που απειλείται με πλήρη διάλυση και υποκατάσταση των ελληνικών εταιρειών απο αλλοδαπές επιχειρήσεις εάν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις.

“Η επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης και η έναρξη της εκτέλεσης των έργων που εξαγγείλατε θα έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις: στην απασχόληση (μείωση της ανεργίας), στην φορολογητέα ύλη, στην δραστηριοποίηση των υπεργολαβικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων παρασκευής και κατασκευής υλικών, στις τοπικές οικονομίες όπου θα εκτελεστούν τα έργα κλπ” αναφέρεται στην επιστολή.

Επισημαίνεται ωστόσο οτι για να υπάρξει γρήγορα αποτέλεσμα απαιτείται η συνεχής παρακολούθηση και επιμέλεια εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου καθώς στις διαδικασίες παρεμβάλλονται έλεγχοι και κρίσεις απο διάφορους φορείς με αποτέλεσμα τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων.

Αναφέρεται ακόμη οτι ίδια κατάσταση επικρατεί και στα εν εξελίξει έργα με πιο σημαντική περίπτωση τους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους που παραμένουν μπλοκαρισμένοι.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.