Αλλαγή ρυθμών από το υπουργείο περιβάλλοντος απαιτεί ο Πρωθυπουργός

 
53 ypeka 330x170 Αλλαγή ρυθμών από το υπουργείο περιβάλλοντος απαιτεί ο Πρωθυπουργός

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

«Κίτρινη κάρτα» στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, έβγαλε το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Λιβιεράτο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στον τομέα του, υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων και απλούστευση των διαδικασιών, όπου αυτή απαιτείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη επίσπευσης των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για επενδύσεις, στην επιτάχυνση κατάρτισης του Κτηματολογίου, καθώς και στις διαδικασίες μετεγκατάστασης του υπουργείου στο κτίριο του «Μινιόν».

Έγινε επίσης επισκόπηση των εξελίξεων αναφορικά με τις σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης που βρίσκονται σε εξέλιξη και κοντά στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Τέθηκαν τέλος στη συνάντηση ζητήματα συντονισμού με άλλα υπουργεία, όπου υπάρχουν συναρμοδιότητες προκειμένου να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις που οφείλονται στη γραφειοκρατία.

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.