Έναρξη της 17ης Συνδιάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, στο Durban

 
45 klimatiki allagi 330x200 Έναρξη της 17ης Συνδιάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, στο Durban

Κλιματική Αλλαγή

Ξεκίνησε, σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο Durban της Νότιας Αφρικής η 17η Συνδιάσκεψη των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης-Πλαίσιο για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ. Στην Συνδιάσκεψη αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 185 κράτη και οι σημαντικότεροι διεθνείς οργανισμοί, όπως η UNEP, UNIDO, WMO, World Bank, IMO, πολλές διεθνείς και εθνικές περιβαλλοντικές ΜΚΟ και διεθνή εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις σε υπουργικό επίπεδο στις 7-9 Δεκεμβρίου, ενώ στη συνδιάσκεψη θα μετέχει και αντιπροσωπεία τεσσάρων στελέχων και εμπειρογνώμωνων του ΥΠΕΚΑ.

Η Συνδιάσκεψη έχει ως κύριο στόχο τη συμφωνία για τους τρόπους υλοποίησης των αποφάσεων που ελήφθησαν πέρυσι στο Κανκούν, κυρίως την ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου για την Κλιματική Αλλαγή, αλλά και την προόδο προς μια παγκόσμια δεσμευτική συμφωνία για την επίτευξη του συμφωνημένου στόχου συγκράτησης της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Οι θέσεις της χώρας ευθυγραμμίζονται με αυτές της ΕΕ που αποφασίστηκαν ομόφωνα στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της 10ης Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.