Κλιματική αλλαγή και οικονομική αστάθεια, οι ανησυχίες των πολιτών ανά τον κόσμο

 
112 gi Fot 330x248 Κλιματική αλλαγή και οικονομική αστάθεια, οι ανησυχίες των πολιτών ανά τον κόσμο

Σημαντική αυξηση της Θερμοκρασίας την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη

Η κλιματική αλλαγή και η οικονομική αστάθεια είναι οι κορυφαίες ανησυχίες των πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με σχετική έρευνα-δημοσκόπηση της εταιρείας στατιστικής Pew Research Center.

Στην έρευνα ρωτήθηκαν 37.653 άτομα από 39 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας / Ειρηνικού. Στο σύνολο των χωρών το 54% των πολιτών συμφώνησαν ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους, ενώ το 52% απασχολεί η οικονομική αστάθεια.

Ανά ήπειρο οι απαντήσεις των πολιτών διαφέρουν. Στην Ευρώπη τους πολίτες απασχολεί κατά κύριο λόγο η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, εκπομπές που θεωρούν υπεύθυνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ το 54% των πολιτών νιώθει την αλλαγή του κλίματος ως μεγάλη απειλή. Το 63% θεωρεί την οικονομική αστάθεια ως μεγάλη απειλή για την ευρωζώνη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις το 40% ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή ποσοστό πολύ μικρό σε σχέση με τη Λατινική Αμερική (65%) και την Ασία-Ειρηνικό όπου το 56% θεωρούν το κλίμα ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του πλανήτη, έχοντας πολλά μικρά νησιά που κινδυνεύουν σήμερα να εξαφάνιστούν λόγω της αύξησης της στάθμης των ωκεανών.

Πιο μικρές απειλές για το σύνολο των πολιτών στον πλανήτη, θεωρούνται ο ισλαμικός εξτρεμισμός (49%) το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας (42%) και η πολιτική αστάθεια στο Πακιστάν (22%).

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.