Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά χρηματοδότηση για την προώθηση της αυτοκατανάλωσης

 
103 prasini energia Fot 330x248 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά χρηματοδότηση για την προώθηση της αυτοκατανάλωσης

Ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά με την χρήση της αποθήκευσης ενέργειας και προώθηση της αυτοκατανάλωσης

Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δημοσίευσε μια έκθεση, η οποία ζητεί τη λήψη μέτρων για παραγωγούς και καταναλωτές (παραγωγού και καταναλωτή = prosumer) για την προώθηση  της πράσινης ενέργειας.

Η European Photovoltaic Industry Association (EPIA) χαιρέτισε την έκθεση, η οποία καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ να καταρτίσουν προγράμματα για την χρηματοδότηση της αποκεντρωμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά με την χρήση της αποθήκευσης ενέργειας και προώθηση της αυτοκατανάλωσης.

Η έκθεση τονίζει ότι οι συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας απαιτούν νέες ανταγωνιστικές λύσεις υποστήριξης των καταναλωτών και των επιχειρήσων με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για κάλυψη των δικών τους αναγκών.
Αυτό προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και των φορέων εκμετάλλευσης του δικτύου που πρέπει να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες, προκειμένου να συνδυάσουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και την αυτοπαραγωγή.

Η έκθεση βασίζεται στο έγγραφο “η λειτουργία της εσωτερικής αγοράς ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα υποβληθεί σύντομα στην Ολομέλεια, για ψήφιση από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2013.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.