Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα περιφερειακής πολιτικής κ Γιοχάνες Χαν στην Αθήνα

 
23 xan 330x1801 Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα περιφερειακής πολιτικής κ Γιοχάνες Χαν στην Αθήνα

Ο κ. Γιοχάνες Χαν στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο αρμόδιος για θέματα περιφερειακής πολιτικής κοινοτικός Επίτροπος Γιοχάνες Χαν , προκειμένου να «τρέξουν»  τα έργα ενέργειας και περιβάλλοντος, καθώς και ο έλεγχος για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις

Τα παραπάνω ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδης κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο. Ο κ. Χρυσοχoϊδης έκανε γνωστό πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενέκρινε την αύξηση της συμμετοχής της ΕΕ στο ΕΣΠΑ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και αναδρομική ισχύ από το 2010.
Όπως είπε ο υπουργός με τον τρόπο αυτό επιστρέφονται στη χώρα μας 451 εκατ. ευρώ και εξοικονομούνται πόροι 1,5 δις. ευρώ. Για το λόγο αυτό αλλά και για την πορεία υλοποίησης των 100 έργων – σημαία – του ΕΣΠΑ θα έρθει αύριο στην Αθήνα ο κ. Χαν.

Ο κ. Χαν έχει βασικό θέμα της ατζέντας του τα έργα περιβάλλοντος και ενέργειας. Θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας την ενεργοποίηση και στήριξη του προγράμματος «Helios», αλλά και την επίλυση των καθυστερήσεων στα έργα διαχείρισης των αποβλήτων.

Περισσότερες πληροφορίες στο link:www.imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.