Η First Solar εξαγόρασε την νέα εταιρεία φωτοβολταϊκών TetraSun και ανακοίνωσε θετικές επιχειρηματικές προοπτικές για το 2013

 
11 algatec panel 330x171 Η First Solar εξαγόρασε την νέα εταιρεία φωτοβολταϊκών TetraSun και ανακοίνωσε θετικές επιχειρηματικές προοπτικές για το 2013

H first solar επεκτείνει την παραγωγή κρυσταλλικών φωτοβολταϊκών μονάδων πυριτίου

Η  First Solar Inc (Tempe, Αριζόνα, ΗΠΑ) υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της TetraSun (San Jose, Καλιφόρνια, ΗΠΑ). Η νεοσύστατη εταιρεία TetraSun κατασκευάζει φωτοβολταϊκά στοιχεία με βάση κρυσταλλικού πυριτίου(c-Si). Λεπτομέρειες της αγοράς δεν ανακοινώθηκαν ακόμη. Η First Solar, δήλωσε ότι η εξαγορά συμπληρώνει την σημερινή φωτοβολταϊκή τεχνολογία της, με βάση το τελλουριούχο κάδμιο (CdTe).

Επιπλέον, η εταιρεία κυκλοφόρησε τις προβλέψεις της για το 2013: Η First Solar αναμένει πωλήσεις 1,6 – 1,8 γιγαβάτ (GW), καθώς και την αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 16% στα 3,8 έως 4,0 δισεκατομμύρια δολάρια  (2,9 – 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ).

“Η προηγμένη τεχνολογία της TetraSun θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε το ήμισυ της αγοράς φωτοβολταϊκών, που αναζητά λύσεις υψηλής απόδοσης. Μέχρι στιγμής, αυτό το κομμάτι της αγοράς δεν ξυπηρετούνταν ικανοποιητικά”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της First Solar Jim Hughes.

Η First Solar θέλει να επιτύχει με την τεχνολογία της TetraSun πάνω από 21% απόδοση
Η First Solar δήλωσε, ότι η τεχνολογία της TetraSun βασίζεται σε ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό των κυττάρων, που επιτρέπει αποδόσεις πάνω από 21% και με σχετικά χαμηλό κόστος. Τα ηλιακά κύτταρα της TetraSun χρησιμοποιούν 156 mm2, n-τύπου γκοφρέτες, η οποίες κάνουν επίσης τη χρήση δαπανηρών ηλικών όπως το ασήμι και τις  διαφανή ταινίες αγώγιμου οξειδίου περιττή.

Η απόκτηση της TetraSun δείχνει ένα επαναπροσανατολισμό της First Solar στην παραφωγή φωτοβολταϊκών. Με την thin-film τεχνολογία και τη νέα στρατηγική για την παραγωγή φωτοβολταϊκώνμονάδων και ταυτόχρονα με την κατασκευή μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, αναπτύσσεται σε μία από τις κορυφαίες ηλιακές εταιρείες του κόσμου.

Οι 14 TetraSun-οι εργαζόμενοι θα διατηρηθούν και μάλιστα στην έδρα τους στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια. Η First Solar, δήλωσε, ότι το προσωπικό διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης για ηλιακά κύτταρα πυριτίου, μετά την εμπειρία από την συνεργασία με την SunPower Corporation (San Jose, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) και το τεχνολογικό ερευνητικό ινστιτούτο Fraunhofer ISE (Freiburg, Γερμανία).

Η First Solar προτίθεται να διαθέσει τα TetraSun προϊόντα στην Ιαπωνία και έχει ήδη αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνική JX Nippon Oil & Energy, έναν από τους πρώτους επενδυτές της TetraSun. Η First Solar θα ολοκληρώσει την εξαγορά της TetraSun κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.