PV CYCLE: Ανακύκλωση φωτοβολταϊκών πλαισίων

 
canadian solar PV CYCLE: Ανακύκλωση φωτοβολταϊκών πλαισίων

Ανακύκλωση φωτοβολταϊκών πλαισίων σε 270 κέντρα συλλογής του PV CYCLE στην Ευρώπη.

Επίσημο μέλος του Οργανισμού PV CYCLE, ο οποίος ηγείται του ευρωπαϊκού προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων φωτοβολταϊκών πάνελ, αποτελεί η ελληνική εταιρία ExelGroup.

Η ExelGroup, η οποία κατασκευάζει ελληνικά φωτοβολταϊκά πλαίσια υψηλής ποιότητας, εξασφαλίζει μέσω της συμμετοχή της στον Οργανισμό, τη σωστή διαχείριση των πάνελ της μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους στην Ευρώπη.

Οι κάτοχοι φωτοβολταϊκών πάνελ της ExelGroup μπορούν να παραδίδουν τα πάνελ τους σε κάποιο από τα περισσότερα από 270 κέντρα συλλογής του PV CYCLE στην Ευρώπη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Μετά τη συλλογή τους, τα φωτοβολταϊκά πάνελ οδηγούνται σε συνεργαζόμενα κέντρα ανακύκλωσης του PV CYCLE για την περαιτέρω διαχείρισή τους.

Ο οργανισμός PV CYCLE ιδρύθηκε το 2007 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο να εκτελέσει την εθελοντική δέσμευση της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών για τη διεύρυνση της ευθύνης του παραγωγού και την αειφόρο διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων.

Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο οργανισμό που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 90% της Ευρωπαϊκής αγοράς φωτοβολταϊκών, ο οποίος συλλέγει και ανακυκλώνει τις προς απόσυρση φωτοβολταϊκές μονάδες των παραγωγών με τους οποίους συνεργάζεται.

Όλες οι υπηρεσίες είναι δωρεάν για τους κατόχους των πάνελ και χρηματοδοτούνται εξ’ ολοκλήρου από τις εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.