Νέα καινοτόμα τεχνολογία των FPE Fischer και Lapp για τη σύνδεση των φωτοβολταϊκών πλαισίων

 
lapp Verbindung  Νέα καινοτόμα τεχνολογία των FPE Fischer και Lapp για τη σύνδεση των φωτοβολταϊκών πλαισίων

Νέες τεχνολογίες από την Lapp

Ο όμιλος Lapp(Stuttgart, Γερμανία) και η FPE Fischer GmbH (Leutkirch, Γερμανία) παρουσίασαν στην Intersolar Europe στο Μόναχο ένα πρωτότυπο ενός νέου τρόπου σύνδεσης των φωτοβολταϊκών πλαισίων, το οποίο βοηθά  τόσο κατασκευαστές ηλιακών μονάδων όσο και παραγωγούς στην μείωση της συντήρησης και ανταλλακτικών και στην αυξήση της αποτελεσματικότητας σημαντικά, και καθιστά τα κουτιά σύνδεσης περιττά.
Με μια ριζοσπαστική νέα τεχνολογία, την „EPIC SOLAR MAP SET” επιτευγχάνεται η σύνδεση φωτοβολταϊκών πλαισίων  χωρίς τα συμβατικά κουτιά σύνδεσης.  Τα τυποποιημένα εξαρτήματα μπορούν να τοποθετηθούν στη μονάδα πλήρως αυτοματοποιημένα και να συγκολληθούν, ενώ προσαρμοσμένες λύσεις για πολλές διαφορετικές στοιχειοσειρές και διαφορετικά μήκη καλωδίου είναι επίσης χωρίς πρόλημα δυνατές, λένε οι πωλητές της Lapp.

Με το νέο „inside-out“ σχεδιασμό, τα ευέλικτα εξαρτήματα σύνδεσης μπορούν να συναρμολογηθούν με διαφορετικές διόδους ή ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ενώ επέκταση, μετατροπή ή μετασκευή της εγκατάστασης μπορεί να ολοκληρωθεί, ανά πάσα στιγμή με ελάχιστη προσπάθεια. Λειτουργίες, όπως η αλλαγή των επιμέρους ενοτήτων, η παρακολούθηση της απόδοσης και βελτιστοποίησης των επιδόσεων είναι πολύ εύκολες και το κόστος λιγότερο σε σχέση με τις συμβατικές προηγούμενες λύσεις.
Επίσης εκ των υστέρων τοποθέτηση ή αναβάθμιση γίνεται με ελάχιστη προσπάθεια και κόστος.
Το κόστος συντήρησης είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά κουτιά σύνδεσης, καθώς και επεκτάσεις μπορούν πάντα να ενσωματωθούν σε μια υπάρχουσα εγκατάσταση, χωρίς απώλειες απόδοσης.
Ο Michael Collet, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lapp δηλώνει: “Η μάχη στην αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων γίνεται όλο και πιο σκληρή, και επιβιώνουν μόνο όσοι είναι σε θέση να προσφέρουν έξυπνες λειτουργίες με χαμηλό κόστος παραγωγής”.
Τα νέα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στους πελάτες στα τέλη του 2012.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.