Συζητήσεις για «Μπόνους» στις τιμές των φωτοβοτλαϊκών χρησιμοποιώντας Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό εξοπλισμό

 
78 τρακερ Fot 330χ240 Συζητήσεις για «Μπόνους» στις τιμές των φωτοβοτλαϊκών χρησιμοποιώντας Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό εξοπλισμό

"Made in Greece" ή "Made in EU"

Δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό τύπο επαληθεύουν τις συζητήσεις των ελληνικών εταιρειών με την ελληνική κυβέρνηση για «μπόνους» στην ταρίφα (feed-in tariffs) της ενέργειας, που προέρχεται από Φωτοβολταϊκά πάρκα που χρησιμοποιούν Ελληνικό εξοπλισμό. Οι συζητήσεις έγιναν πιό έντονες μετά την νέα μείωση των τιμών από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ευρωπαϊκό περιοδικό Photon αναφέρει, ότι πολλοί Έλληνες κατασκευαστές συνεργάζονται με το δικηγορικό γραφείο «Μεταξάς & Συνεργάτες» για την παροχή νομικής υποστήριξης σχετικά με την έκδοση ειδικού κανονισμού.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:
Ο υπεύθυνος του δικηγορικού γραφείου Α. Μεταξάς, που είναι και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κρατικών Ενισχύσεων υποστηρίζει ότι η πρόταση κανονισμού για «μπόνους» στον τομέα της ενέργειας είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κοινοτικούς κανονισμούς για τις κρατικές ενισχύσεις. Στην ερώτηση του Photon, εάν η απαίτηση θα είναι για “Made in Greece” ή “Made in EU”,  η εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου Χριστίνα Σαραντίδου απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια, μόνο δήλωσε ότι θα υπάρξουν διάφορες προτάσεις, ενώ δεν απέκλησε το Ιταλικό μοντέλο, με μπόνους 10% στην ταρίφα των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν το 60% του εξοπλισμού από τον ευρωπαϊκό χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.photon-magazine.com

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.