Συμμετοχή στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας

 
CleanLaunchpad Συμμετοχή στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας

Συμμετοχή στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας

Η προθεσμία για συμμετοχή στο CleanLaunchpad, τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας (cleantech), πλησιάζει! Η Chrysalis LEAP ψάχνει για τις ιδέες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο και την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική καινοτομία. Τελευταία ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 23η Αυγούστου 2014.

Η Chrysalis LEAP θα επιλέξει 10 ιδέες που θα συμμετάσχουν στο bootcamp που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 12-14 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει mentoring, μαθήματα από έμπειρους επαγγελματίες, networking και προετοιμασία για τον εθνικό τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου. Στον εθνικό τελικό οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε κριτική επιτροπή που θα δώσει έπαθλα στις τρεις καλύτερες ομάδες και την ευκαιρία να συμμετέχουν στον πανευρωπαϊκό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Οκτωβρίου στη Βαλένσια στην Ισπανία. Ο μεγάλος νικητής του CleanLaunchpad θα λάβει το ποσό των 10,000ΕΥΡΩ. Οι ιδέες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν τα ποσά των 5,000ΕΥΡΩ και 2,500ΕΥΡΩ αντίστοιχα. Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα acceleration του Climate-KIC, που περιλαμβάνει 18μηνη επιχειρηματική εκπαίδευση, που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν και να εμπορικοποιήσουν την ιδέα τους χρησιμοποιώντας μέχρι και 95,000ΕΥΡΩ ως αρχικό κεφάλαιο.

Ο συνιδρυτής της Chrysalis LEAP, Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, δήλωσε: «Μέχρι τώρα έχουμε λάβει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και περιμένουμε να λάβουμε ακόμα περισσότερες όσο πλησιάζουμε στην προθεσμία. Η πράσινη τεχνολογία είναι ένας σχετικά καινούριος τομέας στην Κύπρο και την Ελλάδα και είμαστε χαρούμενοι που μέσα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού CleanLaunchpad συνεισφέρουμε στο να δημιουργηθεί το υπόβαθρο και να δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία για την επιχειρηματική του ανάπτυξη.»

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της EY Cyprus, χορηγός της Chrysalis LEAP, Κυπρούλα Παπαχριστοδούλου, είπε: «Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε πόσο ταλέντο ξεπροβάλλει μέσα από αυτό το διαγωνισμό και η EY Cyprus είναι περήφανη που χρηματοδοτεί και στηρίζει τέτοιες εξαιρετικές πρωτοβουλίες, που επικεντρώνονται στη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα».

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.