O Μανιάτης κατά της πράσινης ενέργειας

 
44 μαννιατης 330x240 O Μανιάτης κατά της πράσινης ενέργειας

O Μανιάτης κατά της πράσινης ενέργειας

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και στον Πατραϊκό Κόλπο, με σκοπό την εξόρυξη υδρογονανθράκων, αποκάλυψε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Όπως τόνισε μάλιστα σε κάθε γεωτρύπανο εργάζονται γύρω στα 1000 άτομα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μανιάτης τάχθηκε κατά της απόφασης που είχε παρθεί για προώθηση της πράσινης ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είχε δώσει μάχη για να να προκριθεί η λύση της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς ήξερε τι θα επακολουθούσε. Όπως είπε, η πράσινη ενέργεια είναι τρεις και τέσσερις φορές πιο ακριβή από την κανονική, κάτι που κακώς δεν είχε διευκρινιστεί στον κόσμο. Δικαιολογήθηκε μάλιστα για τις αυξήσεις φωτιά στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, ρίχνοντας την ευθύνη στο μεγάλο κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι η χώρα μας σήμερα έχει υπερκαλύψει το στόχο του 2020 για την παραγωγή ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.