Μανιάτης: Απέσυρε από το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ την τροπολογία για τα ασφαλιστικά της ΔΕΗ

 
44 μαννιατης 330x240 Μανιάτης: Απέσυρε από το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ την τροπολογία για τα ασφαλιστικά της ΔΕΗ

Μανιάτης: Απέσυρε από το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ την τροπολογία για τα ασφαλιστικά της ΔΕΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης, απέσυρε πριν από λίγο από το νομοσχέδιο για την πώληση του 66% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), την επίμαχη τροπολογία για τη ΔΕΗ Α.Ε. που ήταν ερμηνευτική προγενέστερης διάταξης και όριζε ότι:

Πρώτον: Η ΔΕΗ Α.Ε και τα νομικά πρόσωπα που δημιουργούνται από αυτήν εν ουδεμία περίπτωση ευθύνονται για υποχρεώσεις προκύπτουσες από την παλαιά (προ του νόμου 2773/1999) ασφαλιστική λειτουργία της ή και σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της τυχόν διαφοράς εσόδων μείον παροχές του ασφαλιστικού φορέα του προσωπικού της.

Β: Η ασφαλιστική κάλυψη και προστασία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ Α.Ε. στο προσήκον επίπεδο αποτελεί αποστολή και υποχρέωση αποκλειστικά του ασφαλιστικού φορέα τους και του κράτους και όχι της ΔΕΗ Α.Ε.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθανάσιος Πετράκος, εξέφρασε την ικανοποίηση του που η κυβέρνηση απέσυρε την «κατάπτυστη», όπως την χαρακτήρισε, τροπολογία.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της ανάγκης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, υποστηρίζοντας ότι ενισχύσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, και σύσσωμη την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ξεπούλημα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας».

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.