Η TÜV Nord πιστοποιεί τη διαχείριση ενέργειας της SMA

 
4 SMA logo 330x210 Η TÜV Nord πιστοποιεί τη διαχείριση ενέργειας της SMA

Η TÜV Nord πιστοποιεί τη διαχείριση ενέργειας της SMA

Η TÜV Nord πιστοποίησε την ενδοεταιρική διαχείριση ενέργειας της SMA Solar Technology AG κατά DIN EN ISO 50001. Η διεθνούς αναγνώρισης πιστοποίηση επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα αποδοτική και αειφόρα χρήση ενέργειας στον τομέα παραγωγής και διαχείρισης.

«Η συνειδητοποιημένη χρήση ενέργειας με βάση ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποκτά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Πέρα από την παροχή των κατάλληλων λύσεων όπως το SMA Smart Home, η SMA δίνει το καλό παράδειγμα, με το ενδοεταιρικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας που εφαρμόζει. Η επιτυχής πιστοποίηση κατά DIN EN ISO 50001, που αποσκοπεί στη διαρκή βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στην επιχείρηση, αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση της πρωτοπορίας μας», δηλώνει ο Dr. Günther Häckl, SMA Chief Representative και Vice President Public Affairs της SMA. Ο αποδοτικός και ανανεώσιμος ενεργειακός εφοδιασμός με την ελάχιστη κατανάλωση αποτελεί για την SMA εδώ και καιρό, σημαντικό άξονα του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αειφόρου ανάπτυξής της. Στόχος είναι, να επιτευχθεί, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, η μέγιστη βελτιστοποίηση του ενδοεταιρικού συστήματος διαχείρισης ενέργειας και να διασφαλιστεί η αποδοτικότερη, ως προς τη χρήση των πόρων, παραγωγική διαδικασία.

Το DIN EN ISO 50001 είναι το παγκοσμίως ισχύον πρότυπο για την πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας σε οργανισμούς και επιχειρήσεις. Σημαντικοί παράγοντες της πιστοποίησης είναι ο ορισμός της ενδοεταιρικής ενεργειακής πολιτικής, η διαμόρφωση ενεργειακών στόχων, η εισαγωγή ενός συστήματος ενεργειακού ελέγχου καθώς και η εφαρμογή μέτρων συνεχούς βελτιστοποίησης της αποδοτικής χρήσης της ενέργειας.

Εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις μπορούν μέσω ενός συστήματος ενεργειακής διαχείρισης που διέπεται από συνέπεια όχι μόνο να αναλάβουν την οικολογική τους ευθύνη, αλλά και να μειώσουν αισθητά τα έξοδα ηλεκτρικού ρεύματος, βελτιώνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά τους. «Σε αυτό το πλαίσιο, η σημασία της ιδιοκατανάλωσης ηλιακού ρεύματος θα αυξάνεται όλο και περισσότερο. Οι επιχειρήσεις μπορούν με τη δική τους φωτοβολταϊκή εγκατάσταση να παράγουν ρεύμα με χαμηλό κόστος κι έτσι να παραμένουν ανεπηρέαστες από τις αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος», δηλώνει ο κ. Häckl.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.