Διευκρινίσεις για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ

 
18 Fot netzs 330x330 Διευκρινίσεις για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ

Διευκρινίσεις για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ

“Σκοπός της τροπολογίας που καταθέσαμε δεν ήταν να μπει φόρος στις πωλήσεις του φυσικού αερίου. Σκοπός μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα προς το ΥΠΕΚΑ ότι δεν μπορεί να σηκώνουν το βάρος του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ μόνο οι μικρομεσαίοι”, διευκρινίζει στο Capital.gr ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. Ο ίδιος προσθέτει ότι με την επίμαχη τροπολογία επιχειρείται να μοιραστεί σε περισσότερες πλευρές το βάρος του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ και όχι μόνο στους μικρομεσαίους παραγωγούς των φωτοβολταϊκών

Έστω και η διατύπωση της τροπολογίας παραπέμπει σε φορολόγηση των πωλήσεων φυσικού αερίου και όχι σε φορολόγηση των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι σε συνδυασμό με παλαιότερες παρεμβάσεις και επιστολές βουλευτών της ΝΔ προς το ΥΠΕΚΑ, συνάγεται ότι ‘στόχος των βουλευτών είναι όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά ηλεκτρισμού και οι συναλλασσόμενοι με το ΛΑΓΗΕ να αναλάβουν μέρος του προβλήματος του χρέους του ΛΑΓΗΕ’.

Επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου τάσσεται υπέρ μιας λύσης που θα επιμήκυνε το χρόνο των συμβάσεων που συνάπτουν οι παραγωγοί με το ΛΑΓΗΕ, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την αυξημένη φορολογία.

Τέλος ο κ. Αυγενάκης σε επικοινωνία που είχε με το Capital.gr τονίζει ότι στο διάλογο που έχει ανοίξει το ΥΠΕΚΑ για το λεγόμενο new deal, δεν έχουν κληθεί οι συνεταιριστικές τράπεζες, που ειδικά στην Κρήτη καλύπτουν το 35% της αγοράς και έχουν χρηματοδοτήσει σημαντικό αριθμό φωτοβολταϊκών έργων.

Πηγή:capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.