Μέχρι το βράδυ ηλεκτροδότηση ολόκληρης της Σαντορίνης με επιπλέον γεννήτριες

 
santorini Μέχρι το βράδυ ηλεκτροδότηση ολόκληρης της Σαντορίνης με επιπλέον γεννήτριες

Μέχρι το βράδυ ηλεκτροδότηση ολόκληρης της Σαντορίνης με επιπλέον γεννήτριες

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει πως σήμερα στις 15:00 μμ τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής  του σταθμού παραγωγής στη Θήρα, συνολικής ισχύος περίπου 11.5 MW.  Έτσι, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε 22 MW.

Παράλληλα, ήδη κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας τόσο το αρματαγωγό «Χίος» όσο και το εμπορικό πλοίο «Δήλος», τα οποία μεταφέρουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 9 MW.  Τα εν λόγω ζεύγη μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού και από τις βραδινές ώρες θα ενισχύσουν σταδιακά το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό, με στόχο την κάλυψη   των αναγκών της νήσου που εκτιμώνται κατά μέγιστο σε 31MW κατά τη διάρκεια της αιχμής.

Με τις εντατικές προσπάθειες του προσωπικού του σταθμού παραγωγής – το δυναμικό του οποίου έχει ενισχυθεί κατάλληλα -   συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαδικασίες αποκατάστασης και του υπόλοιπου εξοπλισμού του σταθμού που είναι ακόμη εκτός λειτουργίας.

Αύριο αναμένεται η άφιξη, στη Θήρα, πρόσθετης ισχύος 5 MW από τη νήσο της Ρόδου, ενώ άλλα 6 MW, επίσης από την Ρόδο, θα αφιχθούν την Παρασκευή, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η εφεδρεία της παραγωγικής ισχύος.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ σε άμεση, διαρκή και επί 24ωρου βάσεως  συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με μοναδικό στόχο την συντομότερη δυνατή επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Η ΔΕΗ Α.Ε. για ακόμα μια φορά θα ήθελε να ζητήσει την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού, για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η σοβαρότατη πυρκαγιά  στο σταθμό παραγωγής.

Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα  διακοπών ηλεκτροδότησης ανά περιοχή από τις 15.00 έως τις 24.00 σήμερα 14/08/2013:

  • 15.00-17.00:Οία, Θηρασία,Φηρά,Περίσσα.
  • 17.00-18.00:Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι,Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος, Ραντάρ,Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.
  • 18.00-19.00:Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.
  • 19.00-20.00:Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.
  • 20.00-21.00: Εμπορείο, Όρμος Αθινιού,Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος, Ραντάρ, Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.
  • 21.00-22.00:Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος,Ραντάρ,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Περίσσα.
  • 22.00-24.00: Οία, Θηρασιά,Φυροστεφάνι, Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.

Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι δυνατόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ). Είναι αυτονόητο ότι μόλις αποκατασταθεί η πλήρης παραγωγική ικανότητα, μέσω του σταθμού παραγωγής και των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, θα υπάρχει αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς όλους τους καταναλωτές.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.