Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Θήρας

 
santorini Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Θήρας

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Θήρας

Η ΔΕΗ Α.Ε., οι Δημοτικές Αρχές και οι κάτοικοι του Δήμου Θήρας, τον Αύγουστο του 2013, κλήθηκαν να διαχειριστούν τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς και εξαιρετικά πολύπλοκης βλάβης, η οποία προκλήθηκε από καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας και των εποικοδομητικών συνομιλιών που ακολούθησαν ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης, πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την αρωγή της περιβαλλοντικής, αισθητικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Θήρας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΗ Α.Ε. σύναψε σύμφωνο συνεργασίας με το Δήμο Θήρας αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών, που προσδιορίστηκαν από κοινού με το Δήμο Θήρας.

Το σύμφωνο συνεργασίας παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Θήρας στο Σύλλογο Εμπόρων Θήρας, την Ένωση Ξενοδόχων Θήρας, στο Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων «Η Ατλαντίδα», στο Επαγγελματικό Σωματείο ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών ενοικιαζόμενων δωματίων ξενοδοχείων-τουριστικών πρακτορείων και τουριστικών επαγγελμάτων Σαντορίνης, στο Σύλλογο Εστιατόρων Θήρας και στο Σωματείο τουριστικών επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διαχείριση του θέματος.

Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για τα τεχνικά κλιμάκια της ΔΕΗ Α.Ε., τις Τοπικές Αρχές, τους φορείς, τους κατοίκους και επιχειρηματίες, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του συμβάντος, έγινε προσπάθεια ώστε να υπάρξει η αμεσότερη και η μέγιστη δυνατή ελαχιστοποίηση της ζημίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών. Με τη συνεργασία ΔΕΗ, Δημοτικών Αρχών και εκπροσώπων τοπικών φορέων, μέσα από συνεχή διάλογο αναγνωρίστηκαν οι πολλές και διαφορετικές προκλήσεις, τις οποίες διαχειρίστηκαν ο καθένας από τη δική του μεριά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας προέκυψαν και συζητήθηκαν παράλληλα διαχρονικά ζητήματα και προβλήματα που εντατικοποιήθηκαν ειδικότερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος δήλωσε: «Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, η γενικευμένη διακοπή ρεύματος έθεσε το διεθνούς φήμης νησί της Σαντορίνης σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Οι Υπουργοί Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., ο Περιφερειάρχης και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες κλήθηκαν από το Δήμο Θήρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φαινόμενα σαν αυτό θα πρέπει να αποκλειστούν με στρατηγική, υποδομές, με υπευθυνότητα και όχι με ευχολόγια. Η σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας αποδεικνύει την ενεργή συμπαράσταση και την υπεύθυνη ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ Α.Ε.»

Από την πλευρά της ΔΕΗ Α.Ε. ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αρθούρος Ζερβός δήλωσε: «Μπορεί αυτή η πρωτοφανούς μεγέθους καταστροφική πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές βλάβες στη λειτουργία του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στη Θήρα να αντιμετωπίσθηκε με το αμεσότερο και καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές από την Επιχείρηση, αλλά ουδείς μπορεί να αρνηθεί πως δεν επήλθε αναστάτωση στην περιοχή και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Θήρα αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς.

Με αυτά τα δεδομένα και με την κοινωνική ευαισθησία που ιστορικά διακρίνει το σύνολο των ενεργειών της ΔΕΗ Α.Ε., η Επιχείρηση μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ανέλαβε τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών που προσδιορίστηκαν από κοινού με το Δήμο, με στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Το σύμφωνο συνεργασίας με το Δήμο Θήρας είναι ακόμα μια απόδειξη και προσφορά στη μεγάλη παράδοση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ Α.Ε., διαχρονικά».

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.