Άμεση αποστολή γεννητριών στη Θήρα(Σαντορίνη) για την αποκατάσταση της βλάβης

 
santorini Άμεση αποστολή γεννητριών στη Θήρα(Σαντορίνη) για την αποκατάσταση της βλάβης

Προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σύμπλεγμα των νησιών Σαντορίνης και Θηρασίας

Η άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννητριών) στην Θήρα αποτελεί τον κύριο στόχο της ΔΕΗ για την,  κατά το δυνατόν,  ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από πυρκαγιά,  η οποία  εκδηλώθηκε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η διαδικασία της αποστολής των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή των σοβαρών βλαβών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ηλεκτροδότηση της Θήρας, από τη ΔΕΗ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, και ώρα 12:00 μμ προκλήθηκε  αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής Η/Ε της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.
  • Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών.

Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε.

Το σύνολο των εργαζομένων καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ηλεκτροδότηση.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.