Αισιόδοξη η Morgan Stanley για την ελληνική οικονομία

 
morgan Layer 1 Αισιόδοξη η Morgan Stanley για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξη η Morgan Stanley για την ελληνική οικονομία

Περισσότερο αισιόδοξη για την ελληνική οικονομία εμφανίζεται σε έκθεσή της με χθεσινή ημερομηνία η Morgan Stanley. Αναμένει ύφεση 4% φέτος και δεν αποκλείει σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014, ενώ εκτιμά πως η σχέση ρίσκου – οφέλους είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα ελληνικά ομόλογα. Σύμφωνα με την Morgan Stanley:

1. Μπορεί μεν να μην έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη, αλλά ορισμένα στοιχεία παρουσιάζουν λιγότερο αρνητική εικόνα, καθώς τα σοκ που «κτύπησαν» την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για Grexit, ξεκινούν να «διαλύονται», ενώ πλήρως σταθεροποιημένες εμφανίζονται οι ροές στις καταθέσεις.

2. Ενώ το Grexit απομακρύνεται, πολύ σκληρό για να εφαρμοστεί θεωρεί πως είναι και το σενάριο για νέο «κούρεμα» 60% σε ιδιώτες και επίσημους πιστωτές.

3. Φέτος αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα και σύντομα και πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών.

4. Είναι περιορισμένος ο κίνδυνος μετάδοσης από την κυπριακή κρίση.

5. Κλείνει το κενό στην ανταγωνιστικότητα και με το μοναδιαίο κόστος εργασίας να αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, παύει να ισχύει το κίνητρο για έξοδο από το ευρώ.

6. Βασικό ρίσκο παραμένει η συνέχιση της πολιτικής και κοινωνικής στήριξης στο πρόγραμμα προσαρμογής, ενώ εστίες ανησυχίας εντοπίζονται και στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αν και υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για επιτυχή κατάληξη και αποδέσμευση της δόσης.

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.