Ποιοί ξένοι άρχισαν να «βλέπουν» ευκαιρίες στην Ελλάδα

 
11 investment fot 330x248 300x225 Ποιοί ξένοι άρχισαν να «βλέπουν» ευκαιρίες στην Ελλάδα

Ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, δίκτυα, μαρίνες, ακίνητα του Δημοσίου, τουρισμός, χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενέργεια και αγροτικός τομέας, στο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών

Ξένοι επενδυτικοί κολοσσοί που διαχειρίζονται ιλιγγιώδη ποσά «σκανάρουν» για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης την Ελλάδα αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες παρά την προβληματική κατάσταση της οικονομίας.

Η διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ, το έντονο παιχνίδι των Ρώσων και των Κινέζων στην ενέργεια και τις μεταφορές και οι ελκυστικότερες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας πυροδοτούν το ενδιαφέρον.

Και όχι πλέον σε πρόσκαιρη βάση όπως συνέβη με τα κρατικά ομόλογα το Καλοκαίρι.

Η ουσιώδης διαφορά σε σχέση με τις πρόσφατες κινήσεις επιθετικών κεφαλαίων υψηλού ρίσκου είναι ότι αυτή τη φορά κινητοποιείται το «έξυπνο χρήμα» (smart money) που επιδιώκει τη φθηνή τοποθέτηση σε μία αγορά λίγο πριν από την άνοδο των τιμών και την οικονομική ανάκαμψη, με στόχο τη μεσομακροχρόνια παραμονή.

Παρασκήνιο

Το παρασκήνιο είναι έντονο: Οι Franklin Templeton Investments, με 782 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια, Merrill Lynch Inter-national -ο επενδυτικός βραχίονας της Bank of America- Carlyle Group, BNP Paribas, P.Schoenfeld Asset Management (PSAM), 

Σχετικά άρθρα:

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.