Ελληνικές επιχειρήσεις για τις οποίες ενδιαφέρονται οι ξένοι επενδυτές

 
11 investment fot 330x248 Ελληνικές επιχειρήσεις για τις οποίες ενδιαφέρονται οι ξένοι επενδυτές

Kαλυτέρευση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας

Εντείνονται οι επενδυτικές διαβουλεύσεις στο εξωτερικό και όχι μόνο από τις τράπεζες, καθώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ξένοι παρακολούθησαν road shows στα οποία συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις. Κατά την άποψη των ξένων επενδυτών τόσο όσον αφορά τις τράπεζες όσο και τις λοιπές επιχειρήσεις, σημασία έχει να πιστέψει κανείς στο μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να επενδύσει σε αυτές. Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε οι ξένοι εκτιμούν πως τώρα είναι η ώρα για να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς οι τιμές των μετοχών βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Με τη συμμετοχή 14 ελληνικών και 21 τουρκικών εισηγμένων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή, στο Λονδίνο, το διήμερο roadshow «2013 Hidden Riches Conference», που διοργάνωσαν από κοινού η Πειραιώς Χρηματιστηριακή και η τουρκική ΙS Investment. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις επικεφαλής των εισηγμένων και εκπροσώπων ξένων funds κυρίως από Ευρώπη και ΗΠΑ. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν: Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Folli Follie, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, Jumbo, Μέτκα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Πλαστικά Θράκης και Γρ. Σαράντης. Οι ξένοι επενδυτές συζήτησαν με τους Ελληνες επικεφαλής των παραπάνω επιχειρήσεων θέματα σχετικά με την πορεία της οικονομίας, τις χρηματοδοτήσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.

Exotix
Εν τω μεταξύ, μία πολύ σημαντική επενδυτική τράπεζα, η Exotix, που εξειδικεύεται σε μη ρευστοποιήσιμες επενδυτικές ευκαιρίες, πραγματοποίησε διήμερο road show στην Αθήνα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου δέκα μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές (τέσσερις από ΗΠΑ, τρεις από Βρετανία, δύο από Ελλάδα και ένας από Βραζιλία) που εκπροσωπούν κεφάλαια περίπου 15 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το τέταρτο road show που η Exotix έχει διοργανώσει στους τελευταίους 15 μήνες. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των επενδυτών, ύστερα από μία συνεχιζόμενη αισιοδοξία επί έξι συναπτούς μήνες για την ελληνική κεφαλαιαγορά η αβεβαιότητα έχει επιστρέψει στο επενδυτικό περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό, ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Κύπρο και τους φόβους γενικότερα που αναπτύσσονται στην Ευρωζώνη.

Παρ’ όλα αυτά, η εγχώρια αγορά βρίσκεται πλέον σε σχετικά καλύτερη κατάσταση, κυρίως λόγω της πολιτικής σταθερότητας, του ότι δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες και της βελτιωμένης κατάστασης του ισοζυγίου πληρωμών. Οι επενδυτές συναντήθηκαν με επικεφαλής των εταιρειών Motor Oil, Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank και Ελλάκτωρ.

πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.