Επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας κυρίου Ροέσλερ στην Ελλάδα

 
roesler Επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας κυρίου Ροέσλερ στην Ελλάδα

Philipp Rösler

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κύριος Φίλιπ Ροέσλερ έφτασε σήμερα στη χώρα μας συνοδευόμενος από περίπου 70 εταιρείες, κυρίως από την βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (με βαρύτητα στην ηλιακή ενέργεια) , που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Έλλάδα. Ο κύριος Ροέσλερ τόνισε την ανάγκη της γρήγορης προώθησης των μεταρρυθμίσεων, ως προϋπόθεση για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα:

1. Οι επενδυτές χρειάζονται ταχύτερες διαδικασίες έγκρισης, την αύξηση της ασφάλειας δικαίου και καλύτερες ευκαιρίες χρηματοδότησης
2.  Oι διοικητικές διαδικασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
3. Η διαδικασία της χρηματοδότησης έργων στην Ελλάδα χρειάζεται γρήγορη βελτίωση: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην  ίδρυση της τράπεζας ανάπτυξης με την υποστήριξη της Γερμανίας

Ο υπουργός τόνισε επίσης κατά την έναρξη της επίσκεψής του το πρόβλημα των εκκρεμών πληρωμών της ελληνικής κυβέρνησης σε  συμβάσεις με γερμανικές επιχειρήσεις και την ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης.

Παρά όλα τα προβλήματα ο κύριος Ροέσλερ δήλωσε ότι στόχος είναι, όλα τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ να παραμείνουν στην Ευρωζώνη.

Για την παρασκευή έχουν προγραμματιστεί πέρα των διμερών συναντήσεων με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.