Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Χρηματοδοτήσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ προς Ελλάδα

 
ESPA Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Χρηματοδοτήσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ προς Ελλάδα

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα στηρίξει την ελληνική οικονομία

Την διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  θα στηρίξει την ελληνική οικονομία με στόχο την έξοδο της από την κρίση, παρέχοντας χρηματοδότηση η οποία θα υπερβεί σημαντικά το ποσόν του ενός δισ.ευρώ, εξέφρασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα τα επιτελικά στελέχη της ΕΤεπ Ν. Σκαναπιέκο και Μ. Τανασέσκου. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσαν ότι η ΕΤεπ θα στηρίξει με τεχνικά κλιμάκια την προετοιμασία των επιχειρηματικών σχεδίων που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, διοχετεύοντας χρηματοδότηση που θα αυξηθεί σε σχέση με το 2012 και θα ξεπεράσει κατά πολύ το ένα δισ. ευρώ, με προοπτική να ανέβει ακόμη περισσότερο εάν υπάρξουν αξιόπιστα σχέδια προς χρηματοδότηση», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤεπ θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, σε έργα υποδομής με έμφαση και στους αυτοκινητόδρομους, καθώς υπογράφεται δάνειο 650 εκατ. ευρώ με το Δημόσιο για την ΠΑΘΕ και απευθείας δανειοδότηση 200 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό.

Επίσης, δίνεται έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την υπογραφή συμφωνιών με εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές ΜμΕ, στο πλαίσιο του οποίου υπογράφηκαν συμβάσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2012.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα ενίσχυσης της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου. Πρόκειται για ένα νέο προϊόν, που στηρίζει το διεθνές εμπόριο και η πρώτη πιλοτική του εφαρμογή είναι ειδικά μελετημένη για την Ελλάδα. Η ΕΤεπ έχει ήδη εγκρίνει χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 500 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος η οποία νέμεται να στηρίξει εμπορικές συναλλαγές ύψους 1,5 δισ. ευρώ περίπου το χρόνο. Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία πριν το τέλος Απριλίου 2013.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.