Νέο δάνειο 235 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ

 
europaiki trapepa Νέο δάνειο 235 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ

Νέο δάνειο 235 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ

Στην υπογραφή νέου δανείου 235 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ προέβη χθες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τη σύμβαση του δανείου υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Μιχάι Τανασέσκου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός σε ειδική εκδήλωση.

Το δάνειο προέρχεται από ανοιχτή γραμμή χρηματοδότησης συνολικού ποσού 415 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών της ενέργειας από την ΕΤΕπ και αφορά έργα της περιόδου 2013 – 2015 για το δίκτυο διανομής και την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ που ιδρύθηκε το 2012.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τανασέσκου, το 2013 τριπλασιάστηκε ο όγκος των δανείων της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα τα οποία σε αξία διαμορφώθηκαν από 55 εκατ. σε 1,47 δισ. ευρώ, ενώ βελτιώθηκε και η ποιότητα του δανεισμού δεδομένου ότι 650 εκατ. διατέθηκαν για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, αυξήθηκαν οι χορηγήσεις για την καινοτομία και την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους. Για το 2014 ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ ανέφερε ότι οι χορηγήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν εκ νέου το ποσό του ενός δισ. ευρώ.

Πηγή:tanea.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.