Mετατροπέας της ABB μέχρι και 1000 kW ισχύ

 
abb Layer 1 Mετατροπέας της ABB μέχρι και 1000 kW ισχύ

Η επιτυχημένη σειρά κεντρικών μετατροπέων της ABB, PVS800, περιλαμβάνει τώρα και μοντέλα υψηλότερης ισχύος.

Οι νέοι κεντρικοί μετατροπείς των 875 και 1000 kW, με έναν από τους πιο compact σχεδιασμούς της αγοράς και όντας ιδιαίτερα εύκολοι στη συντήρηση, συμβάλλουν στη συνολική μείωση του κόστους λειτουργίας των Φωτοβολταϊκών πάρκων, έχοντας ακόμα υψηλότερη συνολική αποδοτικότητα. Τα όρια λειτουργίας αναφορικά με τη θερμοκρασία και το υψόμετρο έχουν αυξηθεί και ο σχεδιασμός των υπομονάδων συνεχούς ρεύματος εισόδου (DC) παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στους κατασκευαστές συστημάτων.

Η υψηλότερη αποδοτικότητα του καινούριου κεντρικού μετατροπέα της ABB είναι αποτέλεσμα συστηματικών και συνεχών προσπαθειών του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της ΑΒΒ. Ο μετατροπέας των 1000 kW παρουσιάζει μέγιστο βαθμό απόδοσης της τάξης του 98,8% με βελτιωμένη την απόδοση σε μερικά φορτία και βαθμό απόδοσης ΕΤΑ στο 98,6%. Αυτά, μαζί με μία πολύ χαμηλή κατανάλωση βοηθητικής ισχύος, μόλις 700 W για τα καινούρια μεγέθη σε ονομαστική ισχύ, έχει ως αποτέλεσμα έναν μετατροπέα με πολύ υψηλή συνολική αποδοτικότητα.

Οι νέοι κεντρικοί μετατροπείς της ABB των 875 και 1000 kW προσφέρουν μια ευρύτερη κλίμακα λειτουργικής θερμοκρασίας, συγκεκριμένα μέχρι και 50 ºC σε ονομαστική ισχύ και μέχρι 55 ºC σε μειωμένη απόδοση ισχύος. Αυτά καθιστούν το προϊόν απόλυτα κατάλληλο για ζεστές κλιματολογικές συνθήκες. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ο μετατροπέας παρέχει μέχρι και 20% δυνατότητα υπερφόρτωσης και μέγιστη ισχύ στα 1050 kW και 1200 kW στους 25 ºC για τους μετατροπείς των 875 και των 1000 kW αντίστοιχα.

Οι νέοι κεντρικοί μετατροπείς είναι διαθέσιμοι με οκτώ εισόδους με μπάρες με προστασία ασφαλειών στο βασικό εξοπλισμό, οι οποίες μπορούν να γίνουν προαιρετικά 12 ή και 16. Επίσης, το τμήμα εισόδου DC τάσης μπορεί να προσφερθεί με ενσωματωμένη τη δυνατότητα μέτρησης της τάσης ανά είσοδο.

Ένα νέο χαρακτηριστικό της σειράς των μετατροπέων PVS800 είναι ότι μπορούν να υποστηρίξουν τη σταθερότητα του δικτύου ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρέχοντας άεργο ισχύ με αποσυνδεδεμένη την είσοδο DC.

Η σειρά των κεντρικών μετατροπέων της ABB, από 100 μέχρι και 1000 kW, έχει σχεδιαστεί για φωτοβολταϊκά πάρκα πολλών megawatt καθώς και για μεγάλες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια. Με τα πιστοποιητικά τους και τις προηγμένες τους λειτουργίες για ευέλικτη υποστήριξη των πινάκων, μπορούν να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις των εφαρμογών σύνδεσης δικτύου, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται το έργο.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.