Αίτημα για αύξηση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ

 

Fotolia 35908147 XS 300x199 Αίτημα για αύξηση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ

Αίτημα αύξησης των πόρων για το Νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020

Tο αίτημα της Ελλάδας για αύξηση των κοινοτικών πόρων του νέου ΕΣΠΑ, για την περιόδο 2014-2020 υποστηρίζει ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ε.Ε. Χορστ Ράιχενμπαχ και ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη ο επικεφαλής της Task Force, ενόψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, τόνισε ότι «θα πρέπει ουσιαστικά να υπάρξει κατανόηση στο γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ και αυτό δεν αποτυπώνεται πλήρως στα οικονομικά στοιχεία βάσει των οποίων γίνεται αυτός ο καταμερισμός».

Ο Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος έχει δώσει πραγματική μάχη για να μη ληφθούν υπόψη τα δεδομένα της περιόδου 2007 -2009 στην κατανομή των κονδυλίων ξεκαθάρισε με τη σειρά του ό,τι «όταν έχεις ανεργία που ξεπερνάει το 25% και όταν η χώρα είναι για πέμπτη συνεχή χρονιά σε ύφεση, είναι απαράδεκτο να δεχθούμε και δεν πρόκειται να δεχθούμε απλά και μόνο να εφαρμοστεί ένα στατιστικό μοντέλο για την κατανομή των χρημάτων που λαμβάνει υπόψη την περίοδο 2007-2009».

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.