ΣΕΦ: Όχι στη Φορολόγηση της έκτακτης εισφοράς

 
37 logo sef 330x123 ΣΕΦ: Όχι στη Φορολόγηση της έκτακτης εισφοράς

ΣΕΦ: Να εκπίπτει φορολογικά η έκτακτη εισφορά

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) με επιστολή του στον υπουργό οικονομικών κ.Στουρνάρα προσπαθεί έστω και την ύστατη στιγμή να αφυπνίσει το υπουργείο ώστε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις ώστε τουλάχιστον να εκπίπτει φορολογικά η έκτακτη εισφορά.

Ολόκληρη η επιστολή:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Με το Ν.4093/2012 επιβλήθηκε στα φωτοβολταϊκά έκτακτη εισφορά ύψους 25%-30% επί του κύκλου εργασιών τους. Επιπροσθέτως στο κατατεθέν φορολογικό νομοσχέδιο η έκτακτη αυτή εισφορά δεν εκπίπτει της φορολογίας, με αποτέλεσμα η συνολική αθροιστική φορολόγηση να φτάνει στο επίπεδο του 50% επί του τζίρου. Το ύψος αυτό της φορολόγησης, πέρα από το γεγονός ότι αυτό καθ’ εαυτό είναι έξω από κάθε έννοια λογικής, σε συνδυασμό με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των τιμολογίων από πλευράς ΛΑΓΗΕ, έχει ως αποτέλεσα την αδυναμία μεγάλης μερίδας επενδυτών να αποπληρώσουν τα δάνειά τους προς τις τράπεζες, με κίνδυνο να χαρακτηριστούν αυτά ως μη εξυπηρετούμενα και, εν τέλει, μέσω της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, να προσθέσουν ένα επιπλέον άχθος στο δημόσιο χρέος της χώρας. Πολλοί επενδυτές οδηγούνται σήμερα σε χρεοκοπία και απόγνωση λόγω κακών χειρισμών της Πολιτείας.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο χώρο μας από τα αλλεπάλληλα αρνητικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο πεντάμηνο είναι εξαιρετικά δυσμενές δημιουργώντας και ανασφάλεια για πιθανές, νέες αλλαγές των κανόνων λειτουργίας της αγοράς στο μέλλον. Ήδη υπάρχει εμφανής αποστροφή υποψήφιων εγχώριων και ξένων επενδυτών και ακύρωση πολλών επενδύσεων, λόγω ακριβώς αυτών των μέτρων.

Σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να προχωρήσετε σε διορθωτικές κινήσεις ώστε τουλάχιστον να εκπίπτει φορολογικά η επαχθής έκτακτη εισφορά, προκειμένου να διασφαλιστεί κατ’ ελάχιστον η βιωσιμότητα των επενδύσεων και να συνεχιστεί με βιώσιμους (πλέον) ρυθμούς η ανάπτυξη της σχετικής αγοράς, ώστε να μην οδηγηθεί σε μαρασμό ένας από τους λίγους κλάδους της οικονομίας που συντηρεί ακόμη χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και συμβάλλει με εισφορές εκατοντάδων εκατομμυρίων στην εθνική οικονομία. Ειδικά τώρα, που το κόστος των φωτοβολταϊκών έχει μειωθεί σημαντικά, είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της ανάπτυξης του κλάδου.»

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.