ΣΠΕΦ: Επιστολή αγωνίας για την φορολόγηση της έκτακτης εισφοράς των φωτοβολταϊκών

 
15 spef 330χ200 ΣΠΕΦ: Επιστολή αγωνίας για την φορολόγηση της έκτακτης εισφοράς των φωτοβολταϊκών

Η φορολόγηση χρημάτων που παρακρατούνται για την έκτακτη εισφορά, είναι παράνομη

Ο ΣΠΕΦ με επιστολή του προς την βουλή, καλεί τους βουλευτές σε υποστήριξη, ώστε να μην περάσει το άδικο νομοσχέδιο φορολόγησης των παραγωγών για την εισφορά, δηλαδή των χρημάτων που παρακρατούνται απευθείας από τον ΛΑΓΗΕ. Η φορολόγηση χρημάτων που παρακρατούνται για την εισφορά, είναι παράνομη και θα δώσει την χαριστική βολή στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά!

 Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κε/κα Βουλευτή,
Σε συνέχεια του ψηφίσματος του ν. 4093/2012 και της επιβολής της ισοπεδωτικής και οριζόντιας εισφοράς επί του κύκλου εργαςιών των φωτοβολταϊκών μονάδων από 25 – 30%, βρισκόμαςτε δυστυχώς μπροστά σε μία νέα οδυνυρή πραγματικότητα. Αυτήν της επιπλέον φορολόγησής μας για την εισφορά δηλαδή των χρημάτων που θα μας παρακρατούνται απευθείας στην πηγή (ΛΑΓΗΕ) και συνεπώς δεν θα εισπράττουμε.

Πρόκειται  να συμβεί το αδιανόητο, οι παραγωγοί να συντάσσουν φορολογικές δηλώσεις για τζίρο π.χ. 100 όταν εν τις πράγμασι ο τζίρος που θα εισπράττεται θα είναι 70 -75, λόγω της εισφοράς.

Το μέγεθος της εισφοράς (25 – 30%) και το γεγονός ότι επιβλήθηκε οριζόντια στον τζίρο χωρίς καμία επιμέρους παραμετροποίηση, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παραγνώρισης του προβλήματος αυτού, αφού ουδείς δύναται να καταβάλει φόρο εισοδήματος σε χρήματα που δεν εισέπραξε και μάλιστα στο μέγεθος αυτό.

Οτιδήποτε διαφορετικό θα είναι άκρως πρωτόγνωρο, προκλητικό, άδικο και παρελκυστικό. Δυστυχώς σε συνέχεια επαφών που είχαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Οικονομικών, αφού η πολιτική του υγεσία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για συνάντηση, λάβαμε γνώση πως η πρόθεση του Υπουργού είναι να μην εκπίπτει η εισφορά αυτή από τα έσοδα μας όσο μεγάλο και να είναι το μέγεθός της (25 – 30% επί του τζίρου μας) και συνεπώς επιπλέον εξοντωτικά να φορολογηθούμε κιόλας για τα χρήματα που θα μας παρακρατούν στην πηγή.

Η πρόθεσή του μάλιστα αυτή αποτυπώνεται και στο υπό διαμόρφωση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στην Βουλή για συζήτηση την  Παρασκευή 14/12/12.

Αξιότιμοι κύριοι/ες Βουλευτές,

 Η κατάσταση αυτή είναι άκρως εφιαλτική για τις εν λειτουργία φωτοβολταϊκές μονάδες και οδηγεί μονοσήμαντα στην οικονομική καταστροφή και τον μαζικό αφελληνισμό της ηλεκτροπαραγωγής, που ως επί το πλείστον κινείται σε μικρομεσαία επίπεδα μεγέθους και αντοχών και φέρει επιπλέον πανάκριβο τραπεζικό δανεισμό.

Ευελπιστώντας πως η λογική, η δημοκρατία και το πνεύμα δικαίου λειτουργούν ακόμη στον τόπο μας, παρακαλούμε για τις ενέργειες και την συμπαράστασή σας προς την κατεύθυνση της άμεσης διόρθωσης του νομοσχεδίου, ώστε η εισφορά που μας επιβλήθηκε με τον ν. 4093/2012 να εκπίπτει από τα έσοδά μας.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.