Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανάπτυξη υποδομών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη & το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ

 
12 PAPAKONSTANTINOU 330x250 Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανάπτυξη υποδομών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη & το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ

Ομιλία του κ. Παπακωνσταντίνου στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ και της Ευρωπαϊκής ένωσης

O Υπουργός ΠΕΚΑ κύριος Παπακωνσταντίνου, σε ομιλία του στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ και της Ευρωπαϊκής ένωσης «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ανάπτυξη υποδομών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη & το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ» αναφέρθηκε στην περίοδο που βρίσκεται η χώρα μας, όπου ξένοι και  Έλληνες επενδυτές περιμένουν τη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας, πριν επενδύσουν σε τομείς όπου στρέφεται η παγκόσμια ζήτηση: Ένας τέτοιος σημαντικός τομέας είναι ο τομέας της ενέργειας,  τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα επόμενα χρόνια, ως μοχλό ανάπτυξης και πόλο επενδύσεων.

Τόνισε επίσης ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην εκμετάλλευση των φυσικών και μη εξαντλήσιμων πόρων, τον ήλιο, τον αέρα, τη βιομάζα, τη γεωθερμία, σε πόρους που μπορούν να στηρίξουν την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, τοποθετείται και η πρωτοβουλία που έχει κωδικοποιηθεί ως το Πρόγραμμα “ΗΛΙΟΣ”. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκινάει από μια πολύ απλή και πολύ δυνατή ιδέα: Η Ελλάδα έχει περίπου 50% υψηλότερο ηλιακό δυναμικό από μια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Με βάση τις αναλύσεις ευρωπαϊκών αλλά κι άλλων θεσμών και Ινστιτούτων, η χώρα μας έχει ένα αναξιοποίητο ηλιακό δυναμικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει προς όφελός της με εξαγωγές ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ολόκληρη η ομιλία στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.