H Γερμανία υποστηρίζει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα

 
10 energia fot 330x248 H Γερμανία υποστηρίζει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα

Ζωτικής σημασίας οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την Ελλάδα

Ο Υφυπουργός του Γερμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Jürgen Becker, υπέγραψε  στις 27.03.2013 πρόθεση υποστήριξης με το ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στα πλαίσια της task force για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο στόχος της task force είναι η βελτίωση των συνθηκών για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να αποφύγουν δισεκατομμύρια ευρώ για εισαγωγές ορυκτών καυσίμων στην χώρα μας.

Ο Becker τόνισε την τεράστια οικονομική δυνατότητα και τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. “Ήδη το 2011 στη Γερμανία έχουν αποφευχθεί με την συνδυασμένη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας 25 δισεκατομμύρια από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ευκαιρία αποτελεί για την Ελλάδα η ανάπτυξη του κλάδου”, δήλωσε ο Becker. «Η Ελλάδα θα μπορούσε να ωφεληθεί τόσο από το κόστος της ανάπτυξης της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια αλλά και από την εμπειρία που αποκτήθηκε στη Γερμανία».

«Η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί σε περίπτωση μοντέλο για την Ευρώπη με  ανταγωνιστική ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Ήδη τα ελληνικά νησιά αποτελούν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση με τις ΑΠΕ, έναντι  στις ακριβές γεννήτριες ντίζελ. Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα με την ισχυρή ηλιοφάνεια, μπορεί να επηρεάσει τη συνολική ενεργειακή πολιτική στην Ευρώπη, δημιουργώντας νέες αγορές για τις επιχειρήσεις που εστιάζουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», συνεχίζει ο Becker.

Η λεγόμενη “ελληνική Task Force” έχει σκοπό να βοηθήσει με τεχνική εμπειρία, στην ενίσχυση του ρυθμού των επενδύσεων στις ΑΠΕ στην Ελλάδα. Το Γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αναλάβει το συντονιστικό ρόλο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Task Force συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ένα εκατομμύριο ευρώ και η πρώτη φάση του έργου, με περίπου 250.000 ευρώ αποτελεί το πρόγραμμα της ανάπτυξης των κινήτρων αγοράς.

 

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.