Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Γερμανίας στο στόχαστρο των Βρυξελλών

 
6 περιβαλλον παρκο fot 330x219 Οι  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Γερμανίας στο στόχαστρο των Βρυξελλών

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Γερμανίας στο στόχαστρο των Βρυξελλών

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει, ότι η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις βρυξέλλες για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποβλέπει στην έναρξη μίας διαδικασίας κατά της Γερμανίας, η οποία χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω ενός ειδικού όρου που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι Βρυξέλλες προτίθενται την επόμενη εβδομάδα να ζητήσουν αποζημιώσεις για τις βοήθειες που έχουν παρασχεθεί ήδη και οι οποίες αντιστοιχούν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης στο άρθρο σημειώνεται πως ο ευρωπαίος επίτροπος για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ είχε επίσης θέσει εν αμφιβόλω την συμφωνία της γερμανικής πολιτικής για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τον ανταγωνισμό κατά τη διάρκεια συνεδρίου που είχε διοργανώσει την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος ΕΟΝ.

Κατά τον κ. Έτινγκερ, είναι αφύσικο να λαμβάνουν βοήθειες οι γερμανοί παραγωγοί αιολικής ενέργειας, την ώρα που οι αντίστοιχοι δανοί ή νορβηγοί παραγωγοί, που τροφοδοτούν με αιολική ενέργεια τη Γερμανία δεν χαίρουν παρόμοιων προνομίων.

Ωστόσο, πολλές γερμανικές επιχειρήσεις, που το έχουν ζητήσει, έχουν εξαιρεθεί από τον φόρο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με το αιτιολογικό να μην βρεθούν σε υποδεέστερη σχέση προς τους ξένους ανταγωνιστές τους, ενώ οι καταναλωτές δεν μπορούν να εξαιρεθούν από την καταβολή του ίδιου φόρου.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.