Έναρξη Πρόσβασης στο Μητρώο Πληροφοριώ​ν Λειτουργού​ντων Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ

 
53 ypeka 330x170 Έναρξη Πρόσβασης στο Μητρώο Πληροφοριώ​ν Λειτουργού​ντων Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ

Έναρξη Πρόσβασης στο Μητρώο Πληροφοριώ ν Λειτουργού ντων Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ

Το ΥΠΕΚΑ ανακοινώνει τη λειτουργία του Μητρώου Πληροφοριών Λειτουργούντων Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. (ΜΠΛΣ), στην ιστοσελίδα http://www.resoffice.gr

Το Μητρώο παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση για το συνολικό πλήθος και την εγκατεστημένη ισχύ των Σταθμών Α.Π.Ε. που λειτουργούν στη  χώρα, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στους ενδιαφερόμενους σε ειδικότερα δεδομένα που αφορούν κάθε Σταθμό ξεχωριστά, όπως είναι η τεχνολογία, η γεωγραφική θέση και  το δίκτυο σύνδεσης.

Το Μητρώο Πληροφοριών Λειτουργούντων Σταθμών αναπτύσσεται και συντηρείται από την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Επενδυτών για  Έργα Α.Π.Ε. του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Υπουργική Απόφαση ΥΑΠΕ/Φ1/οικ. 24840/25.11.2010 (ΦΕΚ Β’ 1900), με τη συνεργασία του ΚΑΠΕ, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε την ηλεκτρονική εφαρμογή για τη λειτουργία του.

Τα στοιχεία που απαρτίζουν το Μητρώο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας για την ανταλλαγή και τη  διασταύρωση δεδομένων μεταξύ της Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για  Έργα Α.Π.Ε. και των αρμοδίων φορέων ΡΑΕ, ΛΑΓΗΕ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Η ανάπτυξη του Μητρώου έγινε στο πλαίσιο του Έργου «Υποστήριξη της οργάνωσης και λειτουργίας της Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»  (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. 2007-2013), με δικαιούχο Έργου το ΚΑΠΕ.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα και το Μητρώο Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. (ΜΣ), στο οποίο θα παρέχεται τεκμηριωμένη πληροφόρηση για την πορεία αδειοδότησης όλων των αιτημάτων για ανάπτυξη  Σταθμών Α.Π.Ε.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.