Οι θέσεις του Συνδέσμου Eταιρειών Φωτοβολταϊκών για το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ

 
37 logo sef 330x123 Οι θέσεις του Συνδέσμου Eταιρειών Φωτοβολταϊκών για το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ

Οι θέσεις του ΣEΦ για το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ

Με επιστολή του ο ΣΕΦ, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θεωρεί ότι το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» μπορεί να συμβάλλει μακροχρόνια σε μία σημαντική ανάπτυξη της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας στη χώρα μας καθώς αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα φωτοβολταϊκά, όχι μόνο για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών σε ενέργεια αλλά πρωτίστως για τις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε ότι αφορά την ουσία του προγράμματος, ο ΣΕΦ θεωρεί ως κρίσιμα σημεία τα εξής:

  1. Το Πρόγραμμα θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά στη φυσική εξαγωγή της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας.
  2. Θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ώστε το Πρόγραμμα να μη δράσει ανταγωνιστικά προς τρέχουσες επενδύσεις του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις ΑΠΕ σε ότι αφορά στις υποδομές δικτύων αλλά και την προτεραιότητα στην αδειοδοτική διαδικασία.
  3. Οι προθεσμίες απόκρισης των υπηρεσιών και του Διαχειριστή Δικτύου στα αιτήματα που υπάγονται στο Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ θα πρέπει να εφαρμοστούν στο σύνολο των επενδύσεων ΑΠΕ για να απεγκλωβιστούν οι επενδύσεις από το βραχνά της γραφειοκρατίας.
  4. Θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για σημαντική συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών και επικουρικού εξοπλισμού στο Πρόγραμμα και γενικότερα ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των φωτοβολταϊκών, τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.helapco.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.