Η United Solar παρουσιάσε την πρώτη ηλιακή θήκη του κόσμου για το Amazon Kindle

 
Solar Kindle 031 300x141 Η United Solar παρουσιάσε την πρώτη ηλιακή θήκη του κόσμου για το Amazon Kindle

Η πρώτη ηλιακή-θήκη του κόσμου για το Amazon Kindle e-reader

Η United Solar (Auburn Hills, Michigan, ΗΠΑ), κατασκευαστής των προϊοντων UNI-SOLAR κατασκεύασε την πρώτη ηλιακή-θήκη του κόσμου για το Amazon Kindle e-reader της SolarFocus Technology Co.  και την παρουσίασε στην έκθεση International Consumer Electronics Show (CES) από τις 10 μέχρι τις 13/01/2012 στο Λας Βέγκας.

Η θήκη προμηθεύει, με την παραγώμενη ηλιακή ενέργεια, το ρεύμα για την λειτουργία του Kindle e-reader και για το LED φως ανάγνωσης. Οι ηλιακές κυψέλες βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της θήκης από δέρμα και φροντίζουν για την απεριόριστη χρήση της συσκευής.
Η κατασκευάτρια SolarFocus χρησιμοποιεί για την θήκη αποκλειστική τεχνολογία των προϊόντων UNI-SOLAR τόσο για την μπαταρία του Kindle e-reader και την εφεδρική μπαταρία, όσο και για το LED φως ανάγνωσης.
Η ελαφριά ηλιακή θήκη κατέκτησε το βραβείο Καινοτομίας του 2012 στην κατηγορία του οικολογικού σχεδιασμού και βιώσιμων τεχνολογιών και αποδεικνύει πόσο εύκολα η UNI-SOLAR τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί με οικονομικά αποδοτικό τρόπο σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Η CES υδρήθηκε από  την Consumer Electronics Association (CEA), με σκοπό να  παρουσιάζει πρωτοποριακά προϊόντα και τεχνολογίες που έχουν μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.