Siemens: Μεικτές επιδόσεις, επιβεβαίωση εκτιμήσεων

 
  • siemens Siemens: Μεικτές επιδόσεις, επιβεβαίωση εκτιμήσεων

    Μεικτές επιδόσεις, επιβεβαίωση εκτιμήσεων

    Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκα 12 τοις εκατό, αγγίζοντας τα €1,2 δισ.

  • Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο ένα τοις εκατό, οι νέες  παραγγελίες μειώθηκαν δέκα τοις εκατό (σε συγκρίσιμη βάση)
  • Ο δείκτης καταγραφής της τάσης πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 1,06 – Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών διαμορφώθηκε στο επίπεδο-ρεκόρ των €103 δισ.
  • Η ανάπτυξη των παραγγελιών και των εσόδων αποδυναμώθηκε από το ισχυρό ευρώ

Η Siemens κατέγραψε μεικτές επιδόσεις στο δεύτερο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2014. Τα κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο ήταν σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το ισχυρό ευρώ αφαίρεσε τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από την ανάπτυξη των παραγγελιών και των εσόδων. Σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών και των επιπτώσεων στο χαρτοφυλάκιο, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο ένα τοις εκατό σε σχέση με πέρσι και οι παραγγελίες μειώθηκαν δέκα τοις εκατό. Η αναλογία των νέων παραγγελιών σε σχέση με τα έσοδα (δείκτης καταγραφής της τάσης πωλήσεων) διαμορφώθηκε στο 1,06 και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών της Siemens σημείωσε νέο ρεκόρ, φτάνοντας στα €103 δισ. Με τη δημοσίευση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της, η Siemens επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το χρηματοοικονομικό έτος 2014. «Το δεύτερο τρίμηνο έδειξε ότι έχουμε ακόμα αρκετά να κάνουμε για να βελτιώσουμε τις λειτουργικές επιδόσεις μας. Ωστόσο, είμαστε σε καλό δρόμο, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας για αυτό το χρηματοοικονομικό έτος», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens.

Έσοδα και κέρδη
Τα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν σε σχεδόν €1,2 δισ. Το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί σε βασικά κέρδη ανά μετοχή της τάξης του €1,33. Η ελεύθερη ταμειακή ροή από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες σημείωσε ήπια αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι, φτάνοντας τα €1,4 δισ. Παρά τις επιβαρύνσεις που προκλήθηκαν από συναλλαγματικές διαφορές, τα συνολικά κέρδη των Τομέων σημείωσαν άνοδο 16 τοις εκατό, αγγίζοντας τα €1,6 δισ. Η Siemens αναμένει ότι αυτές οι συναλλαγματικές επιπτώσεις θα συνεχιστούν λόγω του ισχυρού ευρώ.

Αποτελέσματα Τομέων
Τα αποτελέσματα του Τομέα Ενέργειας επηρεάστηκαν από τις σημαντικές επιβαρύνσεις για έργα στην αγορά της μεταφοράς ενέργειας, από επιβαρύνσεις που σχετίζονται με τον κλάδο των ανεμογεννητριών και από τα χαμηλότερα έσοδα που οφείλονται στις προκλήσεις των αγορών. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα κέρδη σημείωσαν πτώση 54 τοις εκατό, φτάνοντας τα €225 εκατ. Ο βασικός παράγοντας για αυτή τη μείωση ήταν το Τμήμα Μεταφοράς Ενέργειας, το οποίο κλήθηκε να αναλάβει υποχρεώσεις €310 εκατ. για έργα. Οι υποχρεώσεις αυτές σχετίζονται κυρίως με δύο έργα μεταφοράς συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC) στον Καναδά. Στον Τομέα Ενέργειας, τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν έξι τοις έκατο σε συγκρίσιμη βάση, ως αποτέλεσμα της ισχνής ανάπτυξης των παραγγελιών στο Τμήμα Παραγωγής Ενέργειας και της επιλεκτικής εισροής παραγγελιών από το Τμήμα Μεταφοράς Ενέργειας, κατά τα προηγούμενα τρίμηνα. Σε συγκρίσιμη βάση, οι παραγγελίες διαμορφώθηκαν 23 τοις εκατό χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κατά την οποία σημειώθηκε σημαντικά μεγαλύτερος όγκος νέων παραγγελιών.

Με κέρδη €531 εκατ., ο Τομέας Υγείας είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα συνολικά κέρδη των Τομέων. Σε συγκρίσιμη βάση, τα κέρδη του Τομέα Υγείας αυξήθηκαν πέντε τοις εκατό, ενώ οι παραγγελίες σημείωσαν αύξηση 1 τοις εκατό.

Τα κέρδη του Τομέα Βιομηχανίας ανήλθαν στα €456 εκατ., αυξημένα σχεδόν κατά ένα τρίτο σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη. Σε συγκρίσιμη βάση, τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου αυξήθηκαν κατά πέντε τοις εκατό και οι νέες παραγγελίες κατά 12 τοις εκατό σε σχέση με πέρσι. Η συνεχιζόμενη σταθεροποίηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες σύντομου κύκλου του Τομέα, υποστήριξε τη συνολική αύξηση του όγκου των πωλήσεων.

Λόγω των δυναμικών λειτουργικών επιδόσεων, ο Τομέας Υποδομών & Αστικών Κέντρων σημείωσε την ισχυρότερη αύξηση κερδών σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη του Τομέα σκαρφάλωσαν στα €325 εκατομμύρια. Τα έσοδα του Τομέα Υποδομών & Αστικών Κέντρων αυξήθηκαν επτά τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι, σε συγκρίσιμη βάση. Οι νέες παραγγελίες σημείωσαν πτώση 12 τοις εκατό σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, κατά το οποίο σημειώθηκε σημαντικά μεγαλύτερος όγκος δραστηριοτήτων λόγω μεγάλων σιδηροδρομικών παραγγελιών.

Επίσης, η Siemens Financial Services είχε σημαντική συμβολή στην κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου, καθώς σημείωσε κέρδη προ φόρων ύψους €114 εκατομμυρίων.

Εκτιμήσεις
Η Siemens αναμένει ότι οι προκλήσεις στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται θα συνεχιστούν κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2014. Δεν αναμένεται να επιτευχθεί βιώσιμη ανάκαμψη για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες σύντομου κύκλου πριν τα τέλη του χρηματοοικονομικού έτους. Η Siemens αναμένει ότι η αξία των παραγγελιών θα υπερβεί τα έσοδα, με το δείκτη καταγραφής της τάσης πωλήσεων να διαμορφώνεται πάνω από 1. Με την υπόθεση ότι τα έσοδα σε οργανική βάση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρονιά, η Siemens αναμένει ότι τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (καθαρά κέρδη) για το χρηματοοικονομικό έτος 2014 θα σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον 15 τοις εκατό σε σχέση με τα €5,08 που είχαν διαμορφωθεί στο χρηματοοικονομικό έτος 2013.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.