Siemens: Xορηγός του Ελληνικού Παραρτήματος της ΑSHRAE για την περίοδο 2013 – 2014

 
siemens Siemens: Xορηγός του Ελληνικού Παραρτήματος της ΑSHRAE για την περίοδο 2013 – 2014

Xορηγός του Ελληνικού Παραρτήματος της ΑSHRAE για την περίοδο 2013 – 2014

Ο Τομέας Κτιριακού Αυτοματισμού της Siemens Ελλάδος στηρίζει ως χορηγός το Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers) για τη χρονική περίοδο 2013 – 2014. Η ASHRAE είναι μια παγκόσμια ένωση με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μέσω τεχνολογιών που προάγουν τη βιωσιμότητα σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, τα μέλη της ένωσης εστιάζουν στην ενίσχυση των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τη θέρμανση, τον εξαερισμό, τον κλιματισμό και την ψύξη.

Συνδυάζοντας υψηλή τεχνογνωσία και κορυφαίες λύσεις, η Siemens συμμετέχει και υποστηρίζει τις εκδηλώσεις του Ελληνικού Παραρτήματος της ASHRAE, αναδεικνύοντας τη σημαντική επίδραση της χρήσης κτιριακών αυτοματισμών στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνικού Παραρτήματος της ASHRAE, ο Γιώργος Κοτταράς, Διευθυντής του Τομέα Κτιριακού Αυτοματισμού της Siemens, περιέγραψε τη συμβολή των κτιριακών αυτοματισμών στη βιωσιμότητα και στην ενεργειακή αποδοτικότητα ενός κτιρίου και – κατ’ επέκταση – στη συνολική προστασία των σχετικών επενδύσεων. Επιπλέον, ο κ. Κοτταράς παρουσίασε ως έργο αναφοράς την ενεργειακή αναβάθμιση που πραγματοποίησε η Siemens μέσω κτιριακών αυτοματισμών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Η εταιρεία ανέδειξε τα άμεσα και απτά οφέλη που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη επένδυση.

O Σταύρος Μπουλταδάκης, Υπεύθυνος Προώθησης Συστημάτων Ενεργειακής Διαχείρισης και Εξοικονόμησης Κτιρίων του Τομέα Κτιριακού Αυτοματισμού της Siemens, συμμετείχε ως ομιλητής στην 1η Τεχνική Ημερίδα του Παραρτήματος της ASHRAE στη Βόρεια Ελλάδα με θέμα «Ενέργεια στα Κτίρια», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου. Η παρουσίαση του κυρίου Μπουλταδάκη εστίασε στην αναβάθμιση της ενεργειακής συμπεριφοράς των υφιστάμενων και των νέων κτιρίων, με τη χρήση Κτιριακών Αυτοματισμών.

Σημειώνεται ότι η Siemens προσφέρει μια πλήρη γκάμα λύσεων κτιριακού αυτοματισμού και συστημάτων HVAC (Heating, Ventilation, Air-Conditioning), τα οποία διακρίνονται από το προσιτό κόστος εγκατάστασης και την υψηλή αξιοπιστία, διασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα άνεσης, με τη βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας και αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Οι λύσεις κτιριακού αυτοματισμού αποτελούν μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Περίπου το 43% των συνολικών εσόδων της εταιρείας προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις, αναδεικνύοντας τη Siemens σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών παγκοσμίως.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.