Φωτοβολταϊκός σταθμός της Conergy σε χώρο στάθμευσης

 
13 στεγαστρο αυτοκινητο Fot 330x165 Φωτοβολταϊκός σταθμός της Conergy σε χώρο στάθμευσης

Ηλιακή ενέργεια καλύπτει το 25% των ενεργειακών αναγκών πανεπιστημιούπολης.

Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση συνολικής ισχύος 1,2MWp ολοκλήρωσε η Conergy στην πανεπιστημιούπολη της Αλμέρια, στην Ισπανία. Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον επί σειρά ετών συνεργάτη της, την εταιρεία Compaña Regional de Energía Solar (CRES) και την Elsamex, εταιρεία υπηρεσιών ενέργειας, που λειτουργεί ως επενδυτής και διαχειριστής του συστήματος, για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Αλμέρια.

Περίπου 4.950 Φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy σειράς Ρ τοποθετήθηκαν στο υπόστεγο στάθμευσης αυτοκινήτων, καλύπτοντας μία έκταση 15.000m2. Μελλοντικά αναμένεται να παράγουν περίπου 1.750 MWh/ετησίως, που ισοδυναμεί με το 25% των ενεργειακών αναγκών του Πανεπιστημίου ή με την ετήσια ενεργειακή κατανάλωση 137.000 laptops, που λειτουργούν οχτώ ώρες ημερησίως. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει στις εγκαταστάσεις του ερευνητικό κέντρο για την ηλιακή ενέργεια σε συνεργασία με το Δημόσιο Ίδρυμα Ενέργειας, Προστασίας του Περιβάλλοντος και Τεχνολογίας (CIEMAT). Με τη νέα Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, οι φοιτητές. θα μπορέσουν να βιώσουν την ηλιακή ενέργεια από πρώτο χέρι, τόσο στα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις δοκιμών, όσο και στην καθημερινή λειτουργία της για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.

«Η συγκεκριμένη Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση είναι ίσως το μεγαλύτερο έργο πράσινης ενέργειας σε πανεπιστήμιο της Ισπανίας. Αυτό δείχνει πως η μετάβαση σε καθαρότερες πηγές ενέργειας έχει ήδη φτάσει στους τομείς της εκπαίδευσης και των θεσμών και πως η βιωσιμότητα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία, ιδίως τώρα που σε πολλές περιπτώσεις η ηλιακή ενέργεια είναι οικονομικότερη της συμβατικής», δήλωσε ο Luis Jiménez Gutierrez, Διευθύνων Σύμβουλος της Conergy Ισπανίας. «Το υπόστεγο στάθμευσης αυτοκινήτων συνδυάζει οικολογία, design, αποδοτικότητα και πρακτικό όφελος: Με περίπου 320 ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως, οι Φωτοβολταϊκές γεννήτριες θα αποφέρουν εξαιρετικές αποδόσεις και σκιά σε μια περιοχή, όπου οι θερμοκρασίες μπορούν να αγγίξουν τους 37°C το καλοκαίρι».

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.