Η Conergy στο δρόμο της κερδοφορίας

 
conergy Η Conergy στο δρόμο της κερδοφορίας

Η Conergy μειώνει τις ζημίες

Η εταιρεία φωτοβολταϊκών Conergy AG (Αμβούργο, Γερμανία) μείωσε παρά τη συνεχιζόμενη ισχυρή πίεση των τιμών γύρω στο 40% τις ζημίες της στο 2012.

Το συνεχιζόμενο δύσκολο περιβάλλον της αγοράς των φωτοβολταϊκών με τον απόηχο των μεταβολών στη κρατική χρηματοδότηση στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές επηρέασαν τα κέρδη της εταιρείας στο 2012, όπως ανακοίνωσε η Conergy σε δελτίο τύπου.

Οι πωλήσεις της Conergy έπεσαν λόγω της πτώσης των τιμών των φωτοβολταΪκών στα 473,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι περίπου 37% κάτω από το προηγούμενο έτος. Το 73% των εσόδων προήλθαν στις αγορές του εξωτερικού, γεγονός που υποστηρίζει την καλή διεθνή θέση των πωλήσεων Conergy.
“Το 2012 ήταν ένα περιπετειώδες και κρίσιμο έτος: ωστόσο παρά τη δύσκολη κατάσταση στη βιομηχανία, συνεχίστηκε με αμείωτο σθένος η επανευθυγράμμιση της Conergy. Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και η Conergy θα περάσει σε μακροπρόθεσμη επιτυχία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Conergy Δρ Philip Comberg.
“Στόχος μας είναι να επιτύχουμε φέτος ένα ελαφρώς θετικό EBITA για το 2013″.
Ο όγκος των πωλήσεων της Conergy παρέμεινε σχεδόν σταθερός το 2012: Με 370 μεγαβάτ, ο όγκος μειώθηκε περίπου 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (393 MW).

Παρά την άκρως ανταγωνιστική αγορά στην Ευρώπη, η  Conergy ήταν σε θέση να κρατήσει την μείωση μόνο στο 5%  κυρίως από τη θετική εξέλιξη στην Ελλάδα (+ 36%) και την Ιταλία (+11%).
Αυτές οι αυξήσεις των πωλήσεων σε ορισμένες βασικές αγορές αντιστάθμισαν την αδύναμη ζήτηση σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περίπου 14%. Στην Ασία οι πωλήσεις παρέμειναν σχεδόν σταθερές, αν και μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα στην Ταϊλάνδη θα υποστηρίξουν σημαντικά το τρέχον οικονομικό έτος 2013, αφού μια μεγάλη παραγγελία φωτοβολταϊκών υλοποιείται αυτό τον καιρό, με συνολικά 50 μεγαβάτ. Στις ΗΠΑ η Conergy αύξησε τις πωλήσεις της κατά 37%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων (EBITDA) ανήλθαν το 2012 σε ζημίες 69,0 εκατ. ευρώ (2011: -80,3 εκατομμύρια ευρώ), αυτό σημαίνει μείωση της ζημίας κατά 40%.

Για το 2013, η εταιρεία επιδιώκει την περαιτέρω βελτίωση των βασικών δεικτών απόδοσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει για το τρέχον οικονομικό έτος αύξηση του κύκλου εργασιών στα 650 – 750 εκατ. ευρώ, καθώς και ένα ελαφρώς θετικό EBITDA.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.