Η Κίνα απειλεί με αντίποινα, εάν η ΕΕ επιβάλει δασμούς στα φωτοβολταϊκά προϊόντα

 
kinezika solar Η Κίνα απειλεί με αντίποινα, εάν η ΕΕ επιβάλει δασμούς στα φωτοβολταϊκά προϊόντα

Σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας και μεγάλη οικονομική ζημία από τους δασμών κινέζικων φωτοβολταϊκών

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου (ΥΠΕ), σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του, δήλωσε μέσω του εκπρόσωπου του του διεθνούς εμπορίου Chong Quan, ότι η κινεζική και η ευρωπαϊκή βιομηχανία φωτοβολταϊκών είναι αλληλένδετες. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση  επιβάλλει δασμούς σε κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα, αυτό θα στραφεί εναντίον της.

«Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών είναι εξαιρετικά σημαντική για την Κίνα. Αν η Ευρώπη προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, περιορίζοντας τη ροή των προϊόντων από την Κίνα και ως εκ τούτου εάν προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα συμφέροντα της Κίνας, η κινεζική κυβέρνηση δεν θα παραμείνει αδρανή », δήλωσε ο Chong Quan.
“Δεδομένου ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του κλάδου μας.”
Όπως οι ΗΠΑ έτσι και η ΕΕ είναι καθαρός εξαγωγέας των μηχανημάτων παραγωγής των φωτοβολταϊκών στην Κίνα, δήλωσε ο Quan, με όγκο 6,4 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (5 δισ. ευρώ)  ετησίως. Το ίδιο ισχύει και για πολυπυριτίο και άλλες πρώτες ύλες για την παραγωγή ηλιακών πάνελ.

Στη συνέντευξη, ο Quan επικαλείται την έκθεση Prognos AG (Βασιλεία, Ελβετία), για τη Συμμαχία για Προσιτή Ηλιακή Ενέργεια (AFASE) και προειδοποιεί ότι 242.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ θα είναι σε κίνδυνο, εάν ισχύσουν οι δασμοί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον Ιούνιο να πάρει μια απόφαση σχετικά με τις εισαγωγές φωτοβολταϊκών από την Κίνα.

“Ζητάμε από την ΕΕ να αναλύσει αντικειμενικά και λογικά, τι βρίσκεται πίσω από την κρίση των φωτοβολταϊκών, και να φερθεί δίκαια και αμερόληπτα στην κινεζική βιομηχανία φωτοβολταϊκών. Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν με το διάλογο και τα οφέλη της ανάπτυξης και του ανταγωνισμού θα είναι αμοιβαία. Η απόφαση θα πρέπει να λάβει υπόψη το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης στο σύνολό της”, συνέχισε ο Quan.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.