Η Scheuten εξοπλίζει σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία με φωτοβολταϊκά για αυτοκατανάλωση

 
scheuten Η Scheuten εξοπλίζει σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία με φωτοβολταϊκά για αυτοκατανάλωση

Φωτοβολταϊκή στέγη για ιδιοκατανάλωση από την Scheuten Solar

Η Scheuten Solar (Venlo, Ολλανδία) έχει εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα με 290 ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή ενός υποκαταστήματος της ολλανδικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl . Η Scheuten κατασκεύασε τα θεμέλια του κτιρίου ειδικά για τις απαιτήσεις της οροφής, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ηλεκτρικών και τον μηχανολογικό σχεδιασμό και δημιούργησε ένα τέλειο, σταθερό σύστημα φωτοβολταϊκών για ιδιοκατανάλωση.

Επισήμως το σούπερ μάρκετ άνοιξε στις 28.11.2012 και χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια που παράγεται στη στέγη κυρίως για ψύξη.
Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση συμβάλλει σημαντικά στην στρατηγική του Lidl για την αειφορία. Εκτός από τους ηλιακούς συλλέκτες,στο σούπερ μάρκετ έχει τοποθετηθεί φωτισμός εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ το ενσωματωμένο σύστημα αντλίας θερμότητας ρυθμίζει το κλίμα ολόκληρου του κτιρίου.

“Η Scheuten συμβάλλει ενεργά στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ολλανδία και την Ευρώπη. Γι ‘αυτό παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για επενδύσεις στον τομέα της ηλιακής ενέργειας », δήλωσε ο Perry Verberne, Διευθύνων Σύμβουλος της Scheuten.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.