Φωτοβολταϊκά στην Κίνα: Προώθηση της αποκεντρωμένης παραγωγής ηλιακής ενέργειας

 
95 panel kivos Fot 330x248 Φωτοβολταϊκά στην Κίνα: Προώθηση της αποκεντρωμένης παραγωγής ηλιακής ενέργειας

Η Κίνα προωθεί την κατανεμημένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα

Η Κίνα έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σκοπεύει να δώσει μια νέα ώθηση στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Ενέργειας (ΝΕΑ) έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο για την προώθηση της κατανεμημένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα σε διάφορες περιοχές-ζώνες της χώρας. Για το σκοπό αυτό η  ΝΕΑ ζήτησε από τον κάθε δήμο της χώρας μια λίστα με τρεις πιθανές περιοχές όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα μέχρι 500 μεγαβάτ (MW) ισχύ. Μετά από τις προτάσεις των δήμων, η ΝΕΑ  θα επιλέξει τις κατάλληλες θέσεις ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες, αλλά και την ηλιοφάνεια της περιοχής.

Ειδικά στην κεντρική και ανατολική Κίνα, όπου οι τιμές της ενέργειας είναι υψηλότερες, η αποκεντρωμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά συστήματα μπορεί να καταστεί οικονομική και να λύσει τα ενεργειακά προβλήματα στους διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς σε απομακρυσμένες πόλεις και χωριά.

Η Αρχή της ΝΕΑ εξετάζει τις περιοχές με υψηλή ηλιακή ακτινοβολία και υψηλές απαιτήσεις ρεύματος. Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμες , και η παραγόμενη ισχύς θα πρέπει να επαρκεί για την προμήθεια των περιοχών. Η ΝΕΑ διερευνά επίσης σχέδια με προηγμένες καινοτόμες τεχνολογίες  για το έλεγχο των δικτύων και για έξυπνα μικροδίκτυα.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.