H Eυρωπαϊκή Ένωση άνοιξε σήμερα στις 06/09/12 το θέμα για αντιντάμπινγκ μέτρα κατά των ηλιακών προϊόντων από την Κίνα

 
60 πανελ γη Fot 330χ250 H Eυρωπαϊκή Ένωση άνοιξε σήμερα στις 06/09/12 το θέμα για αντιντάμπινγκ μέτρα κατά των ηλιακών προϊόντων από την Κίνα

Αντιντάμπινγκ ευρωπαϊκά μέτρα κατά των φωτοβολταϊκών προϊόντων από την Κίνα

Η ευρωπαϊκή ένωση κατασκευαστών φωτοβολταϊκών προϊόντων, EU Prosun, χαιρετίζει σε ανακοίνωση τύπου την απόφαση για αντιντάμπινγκ ευρωπαϊκά μέτρα κατά των φωτοβολταϊκών προϊόντων από την Κίνα, αφού με πρωτοβουλία της, η EU Prosun, ξεκίνησε την καταγγελία.

Η EU Prosun υποστηρίζει μια βιώσιμη ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη με τις αρχές του θεμιτού ανταγωνισμού, συνεχίζει η EU Prosun στο δελτίο τύπου.
Στόχος της Κίνας είναι η οικοδόμηση ενός μονοπωλίου της ηλιακής τεχνολογίας ενέργειας. Γι’ αυτό, οι κινέζοι παραγωγοί πωλούν τα προϊόντα τους σε μια τιμή που είναι πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής, ενώ η παραγωγική ικανότητα της Κίνας ξεπερνά την παγκόσμια ζήτηση για φωτοβολταϊκά προϊόντα!

Οι κινεζικές εταιρείες καταγράφουν με την τακτική αυτή τεράστιες απώλειες, αλλά δεν χρεωκοπούν, επειδή η κινεζική κυβέρνηση τους χορηγεί απεριόριστη πρόσβαση σε πιστώσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της επιθετικής ντάμπινγκ πολιτικής είναι πάνω από 20 δηλώσεις πρώχευσης κατασκευαστών φωτοβολταϊκών ευρωπαϊκών εταιρειών, μόνο μέσα στο 2011.

Το μεριδίο της φωτοβολταϊκής αγοράς που κατέχει η Κίνα από σχεδόν μηδέν τοις εκατό που ήταν το 2004 αυξήθηκε σήμερα σε πάνω από 80%.

Το περιθώριο ντάμπινγκ, όπως αναλύεται από τους υπολογισμούς της EU Prosun κυμαίνεται το ελάχιστο μεταξύ 60% και 80%.

«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφασίσει τώρα, το συντομότερο δυνατόν τα μέτρα αντιντάμπινγκ, για να εξασφαλιστεί ο θεμιτός ανταγωνισμός και έτσι να συνεχίσει να επιτυγχάνει η Ευρώπη μια σταθερή και βιώσιμη, αναπτυσσόμενη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.