Η Canadian Solar δηλώνει την αντίθεσή της στα σχέδια της ευρωπαϊκής ένωσης για αντιντάμπινγκ μέτρα κατά των κινέζικων φωτοβολταϊκών προϊόντων

 
canadian solar Η Canadian Solar δηλώνει την αντίθεσή της στα σχέδια της ευρωπαϊκής ένωσης για αντιντάμπινγκ μέτρα κατά των κινέζικων φωτοβολταϊκών προϊόντων

Canadian Solar

Η Canadian Solar Inc (Guelph, Καναδάς), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες φωτοβολταϊκών του κόσμου, με εγκαταστάσεις παραγωγής στον Καναδά και την Κίνα, δηλώνει, ότι αντιντάμπινγκ μέτρα δεν εξυπηρετούν, ούτε τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ηλιακής βιομηχανίας ούτε αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με μια τέτοια πρωτοβουλία είναι αντίθετη η πλειοψηφία του κλάδου, δεδομένου ότι μόνο λίγοι εκπρόσωποι του κλάδου με πάνω απ ‘όλα προσωπικούς  τους στόχους, απαιτούντην λήψη προστατευτικών μέτρων.

Συγκεκριμένα ο Γρηγόριος Ε. Σπανουδάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Canadian Solar προειδοποιεί: ¨Αντιντάμπινγκ μέτρα προστατευτισμού, θα επηρεάσουν ιδιαίτερα αρνητικά χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα, εγκαταστάτες, σχεδιαστές συστημάτων, μηχανικών και τεχνικών υπηρεσιών αλλά και θα επιφέρουν αύξηση στην τιμή των ηλιακών συλλεκτών, με άμεσο αντίκτυπο στη ζήτηση.
Η Canadian Solar θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη στήριξη του ελεύθερου εμπορίου και τα συμφέροντα της παγκόσμιας ηλιακής βιομηχανίας, η οποία απαιτεί υγιές ανταγωνιστικό κλίμα για την ανάπτυξη καινοτομιών, και προϊόντων υψηλής ποιότητας με προσιτές τιμές .”

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.