Προσωρινοί δασμοί αντιντάμπινγκ ύψους μέχρι και 250% από τις ΗΠΑ για φωτοβολταϊκά προϊόντα από την Κίνα

 
6 Upsolar panels 330 236 Προσωρινοί δασμοί αντιντάμπινγκ ύψους μέχρι και 250% από τις ΗΠΑ για φωτοβολταϊκά προϊόντα από την Κίνα

Η SolarWorld κερδίζει την μάχη με την Κίνα για θεμιτό ανταγωνισμό στην εμπορία φωτοβολταϊκών

Η SolarWorld AG (Βόννη), εκφράζει την ικανοποίησή της για την προκαταρκτική απόφαση του αμερικάνικου υπουργείου εμπορίου, στην επιβολή των αντιντάμπινγκ μέτρων, με την μορφή τελωνιακών δασμών, στα εισαγόμενα φωτοβολταϊκά προϊόντα από την Κίνα. Η SolarWorld χαρακτηρίζει τα μέτρα ως ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του θεμιτού ανταγωνισμού.
Οι δασμοί αντιντάμπινγκ κυμαίνονται ανάλογα με τη μάρκα από 31,14% έως 249,96%, ανέφερε το υπουργείο στις 17/05/2012. Με αυτή την απόφαση έγιναν προσωρινά δεκτές οι συνεχείς αναφορές της αμερικανικής θυγατρικής της SolarWorld, εναντίον των κινεζικών εξαγωγικών επιδοτήσεων.

Οι δασμοί ισχύουν για φωτοβολταϊκά στοιχεία με κυψέλες κρυσταλλικού πυριτίου που κατασκευάζονται στην Κίνα. Η τελική απόφαση σχετικά με τα μέτρα αντιντάμπινγκ αναμένεται τον Οκτώβριο. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξετάζει περαιτέρω αδικήματα επιδοτήσεων ,λέει η SolarWorld σε ένα δελτίο ειδήσεων.
Η SolarWorld λειτουργεί, παράλληλα με την παραγωγή της στη Γερμανία, στo Hillsboro του Όρεγκον τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας ηλιακών τεχνολογιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και καθοδηγεί μια ομάδα αμερικανών κατασκευαστών φωτοβολταϊκών στοιχείων, οι οποίοι είναι εναντίον του αθέμιτου ανταγωνισμού.

“Η απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ μας ενθαρρύνει, ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στον θεμιτό ανταγωνισμό. Είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ευρώπη, όπου πρέπει να λειφθούν παρόμοια μέτρα. Παράνομες κινεζικές εμπορικές πρακτικές απειλούν να καταστρέψουν την ηλιακή αγορά και πολλές θέσεις εργασίας “, εξηγεί ο Δρ. Frank Asbeck, Διευθύνων Σύμβουλος της SolarWorld AG.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.