Η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή γέφυρα του κόσμου στο Λονδίνο

 
fotoboltaik bridge london Η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή γέφυρα του κόσμου στο Λονδίνο

Η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή γέφυρα του κόσμου, στον σταθμό Blackfriars του Λονδίνου

Στον Τάμεση του Λονδίνου κατασκευάζεται η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή γέφυρα του κόσμου, στον σιδηροδρομικό σταθμό Blackfriars.  Σε μια νέα σκεπή που τοποθετείται στο  ιστορικό κτίριο του σταθμού, ενσωματώνονται πάνω από 6.000 τετραγωνικά μέτρα φωτοβολταϊκών πλαισίων, δημιουργώντας έτσι το μεγαλύτερο σταθμό ηλιακής ενέργειας του Λονδίνου.

Η παραγώμενη ενέργεια προβλέπεται  περίπου στις 900.000 κιλοβατώρες τον χρόνο, και καλύπτει το 50% της κατανάλωσης ενέργειας του σταθμού. Έτσι οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά περίπου 511 τόνους ετησίως. Άλλα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο νέο σταθμό παράλληλα στα φωτοβολταϊκά,  είναι οι συλλέκτες βρόχινου νερού και οι ειδικοί σωλήνες συγκομιδής φωτός, για τον φυσικό φωτισμό του σταθμού.

Η βικτοριανή σιδηροδρομική γέφυρα στο Blackfriars είναι μέρος της ιστορίας των αγγλικών σιδηροδρόμων. Χτίστηκε στην εποχή ατμού, και τώρα μεταφέρεται με την ηλιακή τεχνολογία στον 21ο Αιώνα, με τη δημιουργία ενός οικολογικού σταθμού με συμβολικό χαρακτήρα για την πόλη του Λονδίνου.

Το έργο ανέλαβε η βρετανική εταιρεία εξοπλισμού Solarcentury Holdings Limited και θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Η Solarcentury συνεργάζεται με την εταιρεία μηχανικών Jacobs, για την αισθητική ενσωμάτωση των ηλιακών συλλεκτών στην αρχιτεκτονική του σταθμού. Για το έργο θα χρησιμοποιηθούν 4.400 υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκά πλαίσια από την Sanyo Electric Co, Ltd., Μέλος του Ομίλου της Panasonic.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.