Η τιμή πολυπυριτίου συνεχίζει την πτωτική της πορεία

 
42 πανελ γη Fot 330χ220 Η τιμή πολυπυριτίου συνεχίζει την πτωτική της πορεία

Πτωτική η πορεία των τιμών πολυπυριτίου

Σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρείας έρευνας αγοράς IHS iSuppli (El Segundo, Καλιφόρνια), η παγκόσμια ζήτηση καθώς και οι τιμές πολυπυριτίου για την παραγωγή ηλιακών κυψελών έπεσαν τον Οκτώβριο του 2012 τόσο πολύ, όσο και τον Φεβρουάριο του 2012.

Η εταιρεία IHS iSuppli αναφέρει, ότι η τιμή της αγοράς spot για πολυπυρίτιο υψηλής καθαρότητας έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 9% και η τιμή παράδοσης από παραγγελία κατά περίπου 1% , αφού ακόμη το ήδη παραγώμενο πολυπυρίτιο υπερκαλύπτει τη ζήτηση. Επίσης η τιμή πολυπυριτίου με χαμηλότερο βαθμό καθαρότητας έπεσε τον Οκτώβριο του 2012 και για μακροχρόνια παράδοση κατά 8%.
Οι τιμές θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία και τον Νοέμβριο του 2012 και προς το τέλος του 2012 θα σταθεροποιηθεί κάπως, σύμφωνα με την IHS iSuppli.

Οι συνολικές πωλήσεις πολυπυριτίου μειώθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 κατά 14% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, επίσης η παραγωγική ικανότητα μειώθηκε αρκετά. Μικρές και μεσαίες κινέζικες κατασκευάστριες εταιρείες φωτοβολταϊκών κυψελών, μείωσαν την παραγωγή τους, αφού τα αποθέματα  συνεχίζουν ακόμη να είναι πολύ περισσότερα από την ζήτηση.

Σύμφωνα με την IHS iSuppli, οι τιμές θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία και στο επόμενο έτος.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.