Ελάχιστα τα περιθώρια κέρδους των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών πλαισίων

 
60 πανελ γη Fot 330χ250 Ελάχιστα τα περιθώρια κέρδους των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών πλαισίων

Τα Μικτά κέρδη των κατασκευαστών των φωτοβολταϊκών πλαισίων έπεσαν στα 0,09 δολάρια

Τα περιθώρια κέρδους των κατασκευαστών των φωτοβολταϊκών πλαισίων, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IMS Research, μειώθηκαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες κατά 50%.
Η IMS Research (Wellingborough, Ηνωμένο Βασίλειο) δημοσίευσε στις 26/6/2012 μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία, το μέσο ακαθάριστο κέρδος των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών στοιχείων κρυσταλλικού πυριτίου (c-Si), έπεσε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 στα $ 0,09 (0,07 ευρώ) ανά watt, ενώ η  IMS αναμένει ότι τα μεικτά κέρδη μέχρι το τέλος του έτους, θα πέσουν ακόμη και κάτω από 0,07 δολάρια (€ 0,056) ανά watt!

“Τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν στο ελάχιστο, επειδή οι κατασκευαστές έχουν εξαναγκαστεί σε ένα άγριο πόλεμο τιμών, με αποτέλεσμα την ταχύτερη μείωση των τιμών των μονάδων,  από ό, τι του κόστους παραγωγής” δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της IMS, Sam Wilkinson. “Τα Μεγάλα αποθέματα, η υποτονική ζήτηση και η μειωμένη κρατική υποστήριξη οδήγησαν τις τιμές μονάδας σε ταχεία καθοδική πορεία.”
Η IMS υπολογίζει, ότι οι τιμές για μονάδες κρυσταλλικού πυριτίου κατά το τελευταίο έτος μειώθηκαν κατά 0,67 δολάρια ανά watt (0,54 €), ενώ το μέσο κόστος παραγωγής έπεσε μόνο κατά 0,42 δολάρια (0,34 €). Έτσι το μέσο περιθώριο κέρδους των $ 0,39 (ευρώ 0,31) κατέρρευσε σε 0,09 δολάρια (€ 0,07) ανά watt!
 Παρ΄ ολα αυτά η IMS αναμένει σταθεροποίηση και ισορροπία στην αγορά, αφού περαιτέρω μειώσεις των τιμών θα αντισταθμιστούν από τη μείωση του κόστους παραγωγής και την μείωση των τιμών των πρώτων υλών πολυπυριτίου.

Ανάλογο άρθρο: http://www.sunblog.org/νέα-πτώση-της-τιμής-πολυπυριτίου

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.