Νέα πτώση στις τιμές πολυπυριτίου για φωτοβολταϊκά στοιχεία

 
polysilizium Νέα πτώση στις τιμές πολυπυριτίου για φωτοβολταϊκά στοιχεία

Οι χαμηλές τιμές πολυπιριτίου οδηγούν σε παρεταίρω μείωση των τιμών των φωτοβολταϊκών στοιχείων

Στις 22/06/2012 δημοσιεύθηκε από την ερευνητική εταιρεία  IHS iSuppli (El Segundo της Καλιφόρνια, ΗΠΑ), μια μελέτη σχετικά με τις εξελίξεις των τιμών πολυπυριτίου, σύμφωνα με την οποία, η μείωση των μέσων τιμών στην αγορά spot τον Μάιο υποχώρησε ταχύτερα από τις τιμές πώλησης της σύμβασης. Αυτό θα οδηγήσει στο προσεχές μέλλον σε περαιτέρω μειώσεις τιμών πολυπυριτίου και κατά συνέπεια σε μείωση στις τιμές φωτοβολταϊκών στοιχείων.

Η μελέτη τονίζει, ότι η μέση τιμή του πολυπυριτίου, για τα ηλιακά κύτταρα μειώθηκε τον Μάιο κατά 3,3% στα $ 23.50 (€ 18.70) ανά χιλιόγραμμο. Κατά την ίδια περίοδο οι συμβατικές  τιμές μειώθηκαν μόνο κατά 2,4%. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με την IHS iSuppli, ότι το Μάιο  47% περισσότερο πολυπυρίτιο πωλήθηκε στην αγορά spot από ό, τι πριν.

“Το χάσμα μεταξύ των συμβάσεων και των τιμών της αγοράς spot θα συνεχστεί. Αυτό δείχνει ότι πολύ μεγάλο πλεόνασμα πολυπυριτίου εξακολουθεί να υφίσταται στην παγκόσμια αγορά . Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι οι τιμές θα συνεχίζουν να πέφτουν, “δήλωσε ο Glenn Gu επικεφαλής αναλυτής της IHS για τα φωτοβολταϊκά.

“Οι τιμές για όλους τους τύπους των πολυπυριτίου αναμένεται ότι μειώθηκαν και άλλο μέσα  στον Ιούνιο, τόσο στις συμβάσεις όσο και στην αγορά spot. “Οι κατασκευαστές ηλιακών κυψελών ήδη κατακλύζουν την αγορά spot για να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές. Ενώ το Μάρτιο το 36% των πωλήσεων πολυπυριτίου έγινε στην αγορά spot, τον Απρίλιο ανέβηκε το ποσοστό στην αγορά spot στο 44%.”, συνεχίζει ο Glenn Gu στη δηλωσή του.

Η μελέτη προβλέπει επίσης, ότι το χάσμα της τιμής σύμβασης και spot θα κλείσει ελαφρώς τον Ιούλιο, αφού η αγορά spot, οδηγεί σε πτώση των τιμών και στις μακροπρόθεσμες συμβάσεις.

(*spot αγορά = αγορά ετοιμοπαράδοτων προϊόντων)

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.